CXWORX, aneb cvičení s expandéry

I expandéry mohou mít na naši postavu blahodárný vliv, jen je potřeba vědět, jak s nimi správně cvičit. Naučit Vás to může například cvičební program zvaný CXWORX, který je novinkou ve světě fitness. Přečtěte si o něm více.

Cvičící lidé

Všeobecně o CXWORX

CXWORX, neboli cvičení s gumovými pásy (expandéry) je další novinkou ve světě fitness a je součástí celosvětově známého a oblíbeného programu Less Milss. Ten mimo jiné zahrnuje také oblíbené programy jako je například BODYPUMP ( tzn. cvičení, které využívá nakládací tyč s různými stupni zatížení), BODYBALANC ( tzn. cvičení, které využívá balanční a posilovací pomůcky) a BODYCOMBAT (tzn. cvičení, které využívá bojového umění). Uvedené programy jsou založeny na principu zpevňování těla, každý ale jinou formou.

Cvičení s expandéry zaměřené na střed těla

CXWORX představuje cvičební program, jehož cílem je posílit především zádové a břišní svaly – tzv. střed těla – ten je základem pro většinu pohybových aktivit. Toho je u tohoto cvičebního programu CQWORX docíleno pomocí účinných cviků prostřednictvím expandérů a také posilovacích gum. Cviky jsou sestaveny v takovém pořadí, aby měly na postavu co největší efekt. Díky tomu jsou výsledky patrné již během krátké doby.

Jak probíhá cvičební lekce?

Cvičení trvá přibližně 30 minut a je prováděno pod dozorem školeného trenéra ve fitnesscentru. V sále jsou pouze účastníci lekce, trenér a samozřejmě také podložky, velká zrcadla a posilovací pomůcky. Zrcadla v místnosti mají svůj význam – při cvičení se můžete kontrolovat, zda-li děláte požadované cviky správně. Cvičíte-li správně, bolí Vás pouze svaly, v opačném případě můžete pocítit bolest zad, beder, šlach, kloubů, apod.

Chodíte-li do fitness centra neradi, avšak své tělo posílit chcete, můžete zkusit cvičit i doma. K dostání jsou nejen cvičící gumy či expandéry, ale také výukové DVD a knihy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies