Den otců – i tátové mají svůj den

Den otců je svátek, který se u nás stává čím dál více oblíbenějším. Hlavně tátové se na tento svátek těší, vždyť si přece za svou péči také zaslouží nějaký ten dáreček. Letos Den otců připadá na 15. června.
Miminko ležící na hrudi muže

Svátek Den otců – historie

První Den otců se slavil v Americe a uspořádala ho jistá Sonora Smart Dodd, kterou tuto myšlenka napadla po smrti její matky, ve chvíli, kdy se její otec s láskou dokázal postarat o její mladší sourozence. Poprvé se slavil v roce 1910 a hned poté se začal šířit do dalších amerických měst, ve kterých si získal velkou oblibu.

Muži stále raději zastávají rodičovskou roli

V dřívějších dobách se otcové nesoustředili ani tak na výchovu dětí, kterou měla za úkol matka. Role otců bylo uživit rodinu, a v často tvrdých podmínkách nezbyl čas na to, aby se muži plně věnovali svým dětem.

 

Dnešní trend je naprosto odlišný. Tátové jsou na svou roli pyšní a není výjimkou potkávat v parcích nebo jiných veřejných prostranstvích muže s kočárky. Otcové jsou zkrátka hrdí na své potomky a do role rodiče se vžívají čím dál tím lépe. Není také výjimkou, že muži chodí na mateřskou dovolenou, zatímco matky dětí se věnují práci.

Oslavte den otců

Každý dobrý táta si zaslouží ocenění za svou rodičovskou úlohu, která je rozhodně nelehká. Den otců by se měl slavit stejně jako každý jiný svátek. Zahřeje na srdci a je sladkou odměnou pro ty, kteří dobře vychovávají své děti.

Originální dárky ke Dni otců

Uvažujete o originálním dárku k svátku otců a lámete si hlavu s tím, čím byste mu udělali opravdovou radost? Nic nezkazíte praktickým dárkem v podobě kravaty, košile či jiného oblečení, které muž využije.

 

Trendem jsou originální dárky v podobě zážitků, kterých seženete také spoustu. Pokud má muž rád adrenalinové sporty, pak není problém sehnat neotřelý dárek v podobě tandemového seskoku, paraglidingu či jiného atraktivního zážitku.

 

Další zajímavé články z rubriky zajímavosti ze světa

Životní prostředí - jak můžeme pomoci? Věštění z ruky - jak na to? Lidé, zvuky a hudba - jak na nás působí? Zajímavosti o České republice Přírodní živly a naše povaha Žvýkačky - zdravé nebo škodlivé? Sběratelství - co vše se dá sbírat?
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies