Depilace nebo epilace na cestě k hladké pokožce?

I když jsou si tyhle dva pojmy hodně blízké, rozdíl mezi nimi je značný. Depilace je totiž odstraňování částí chloupků nad povrchem pokožky, zatímco epilace odstraňuje chloupky včetně kořínků. Obě dvě metody jsou populární mezi ženami, ale která by měla zvítězit u Vás?

krásná slečna

Hladká pokožka je snad nejpopulárnějším módním doplňkem. Dnes existují dvě základní cesty, jak jí dosáhnout – depilace a epilace, přičemž rozdíl mezi těmito metodami a jejich výsledky je značný.

Klasické holení neboli depilace

Pokud se rozhodnete pro depilaci, pak budete odsouzeny k tomu, odstraňovat chloupky poměrně často. A to zejména proto, že budete vždy odstraňovat jenom tu část chloupku, která roste nad povrchem pokožky. Nejčastěji k depilaci používáme klasickou žiletku v kombinaci s gelem na holení. Pokud byste chtěla sáhnout po něčem modernějším, pak volte depilátor. To je takový dámský elektrický holicí strojek. Výsledky budou stejné, ale můžete se holit i na sucho a ušetříte třeba právě za gel na holení.

Odstraňte i kořínky díky epilaci

Cestou k odstranění chloupků na delší dobu je epilace, která odstraňuje chloupky včetně kořínků. Nejrozšířenější jsou v této oblasti klasické pinzetové epilátory, ale někoho může vytrhávání chloupků bolet. Celkem novinkou v této oblasti jsou IPL epilátory, které jsou často přirovnávány k laserům pro domácí použití, a chloupků byste se jejich pomocí měla zbavit minimálně na několik měsíců. Epilaci lze ale provádět i voskem nebo cukrovou pastou, což je pravděpodobně nejrychlejší metoda. Hladká pokožka po vytržení chloupku i s kořínkem může vydržet až 3 týdny.

Co zvítězí u vás?

Přestože holení klasickou žiletkou je asi nejrychlejší, čím dál častěji vítězí metody, které mají spíše dlouhodobé výsledky. Je tedy zejména na Vás, co má u Vás přednost – jestli rychlost metody, nebo její dlouhodobé výsledky.


Zdroj: holime.cz

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies