Deprese

Deprese je jeden z nejběžnějších psychických problémů. Příznaky nejsou jen psychické,ale i tělesné. Deprese způsobuje komplikace jak samotnému pacientovi, tak i ledem v jeho okolí.
Deprese

Znaky deprese

Lidé trpící depresí jsou zoufalí, mají pocit beznaděje, méněcennosti, zapomínají na svou rodinu i přátelé. Často se u nich vyskytuje nerozhodnost a nesoustředěnost. U pacientů s depresí se objevují poruchy spánku, únava, ztrácí energii a zájem o sexuální život. Často trpí bolestmi hlavy. U mnohých lidí postižených depresí jsou obvyklé myšlenky na sebevraždu.

Deprese a příčiny vzniku

K depresi jsou náchylní lidé, kteří mají nízkou sebeúctu, dívají se na svět s pesimismem nebo jsou přemoženi stresem. I některé nemoci jako je infarkt, mrtvice, rakovina, Parkinsonova choroba nebo hormonální nepořádek způsobují depresi. Lékaři potvrzují možnost, že deprese může být i zděděna.

Dopad deprese

  • deprese působí velkou citovou bolest
  • nepříznivě ovlivňuje život rodiny i přátel
  • snižuje produktivitu práce

Léčba deprese

Dodnes není známa příčina vzniku deprese. Jediným lékem proti této psychické nemoci jsou antidepresiva v kombinaci s psychoterapií.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies