Děti, které jsou dys...

Když je Vaše dítě dysgrafik, dyslektik, dyskalkulik apod., tak to nemusí hned znamenat, že není inteligentní. S inteligencí tyto poruchy nemají vůbec nic společného, jen mají problémy, které jiné děti zvládají s naprostou samozřejmostí.
Barevné kostky s písmeny

Dyslexie

Dyslexie je porucha učení, projevující se špatnou schopností naučit se číst. I když je dítě inteligentní a běžně výuce stačí, tak čtení mu dělá potíže.

Dyskalkulie

Tato porucha se týká matematiky, což znamená, že dyskalkulie je porucha počítání. Dětem dělají problémy už základní počty jako jsou sčítání, odčítání, násobení a dělení.

Dysgrafie a dysortografie

V případě dysgrafie jde o poruchu písemného projevu a osvojení si jednotlivých písmen. Hodně souvisí s dysortografií, která se týká gramatiky a pravopisu. Nejznámějším příkladem je psaní i – y, velká a malá písmena, s – z, háčky, čárky aj.

Dyspinxie

I když dyspinxie není příliš známy pojem, přesto existuje. Jedná se o poruchu kreslení. Dítě není schopno nakreslit předmět, který mu je zadán, přiměřeně svému věku.

LMD

LMD je lehká mozková dysfunkce, která nesouvisí jen se zmíněnými „dys“, ale i s hyperaktivitou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies