Děti zatěžují těžké školní tašky

Zkoušeli jste někdy, kolik kilogramů váží školní brašna vašeho dítětě? Zdá se vám, že je příliš těžká? Co byste říkali na nápad, aby děti místo těžkých školních brašen s učebnicemi nosili do školy notebooky?

Bavící se mladí lidé

Jak má aktovka vypadat a kolik má vážit?

Pokud dítěti kontrolujete váhu aktovky, mějte na paměti, že by měla vážit maximálně 10% tělesné váhy dítěte. Také je důležité, aby aktovka záda kopírovala a nebyla širší než záda.

Velkým plusem jsou pro dítě polstrované a vystužené batohy. Pomůcky a knížky umisťujte podle váhy, čím těžší předmět je, tím víc ho umístěte blíže k zádům. Omezte také obsah penálu a jiných zbytečných věcí, které žák do školy nosí. Příliš těžká aktovka má velký vliv na vývoj páteře dítěte.

O závaží rozhodují jen školy - sami určují pravidla

Školy nejsou povinny žádným způsobem kontrolovat to, co děti do školy ve skutečnosti nosí. Není nutné, aby dítě každý den přenášelo všechny knížky i když je nepotřebuje. Záleží jen na rodičích a jednotlivých učitelích, jak školákovi pomohou.

Některé školy dětem vycházejí vstříc a umožňují ponechání knih přímo ve škole. V těchto školách jsou nyní žáci mnohem spokojenější. Trochu nákladnějším, ale také účinným řešením, je dvojí zakoupení učebnic. Jedna zůstává ve škole a ze druhé se dítě může učit doma.

Místo aktovek notebooky

Na některých českých školách jsou ještě dál. Výuka zde probíhá za pomocí počítačů. Žáci s notebooky se nemusí s klasickými sešity vůbec zatěžovat a všechny učební materiály mají možnost stáhnout si v elektronické podobě.

Díky připojení k síti tito studenti prakticky nepotřebují žádné další pomůcky, jako třeba tabulky apd. Kritici tohoto projektu upozorňují na fakt, že dnešní mladí lidé stále více zapomínají psát klasickým psacím písmem.

Kupte vašemu dítěti kvalitní batohy na Topgal a ochraňte tak jeho záda.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies