Detoxikační kúra nastartuje hubnutí

Jaro je nejlepším obdobím pro hubnutí. Tělo už díky oteplování nemá zvýšenou potřebu ukládání tukových zásob a je lépe přístupné pro jakoukoliv změnu jídelníčku. Chcete-li hubnout zdravě, začněte detoxikací.

Detail rozkrojeného kiwi

Detoxikace – první krok ke zdravému hubnutí

Abyste organismus nakopli k hubnutí, je třeba jej pročistit. Toxiny z brambůrků, smažených jídel, uzenin a potravin plných umělých látek musí z těla pryč. Začněte proto třídenní detoxikační kúrou.

Ostatní dny se snažte více pít, vyhýbat se tučným a smaženým jídlům a dopřávat si co nejvíce ovoce a zeleniny. Uvidíte, jak dobře se brzy budete cítit! Další variantou je určit si vždy jeden v den v týdnu jako detoxikační – například pondělí. Příklady detoxikačních jídelníčků uvádíme níže.

Detoxikační dietní jídelníček

Dietní jídelníček v době detoxikace nesmí obsahovat výrobky z kravského mléka, maso, ořechy, cukr, kofein, alkohol ani bublinkové nápoje. Pokud trpíte zácpou, dejte si na noc dvě lžičky panenského olivového oleje, který tento problém odstraní a zároveň stimuluje játra k detoxikaci.Samozřejmostí by měl být zvýšený pitný režim!

Ideální je čistá voda, zelené nebo bylinkové čaje, ovocné a zeleninové šťávy. Pozor na džusy – obsahují mnohdy příliš mnoho cukru! Řeďte je vodou v poměru 1:1. První, co vypijete po probuzení, by měla být sklenice vody. Množství stravy neuvádíme, ten si určujete sami. Smyslem detoxikace není hladovění, ale očista organismu. Pokud se rozhodnete pro třítýdenní detoxikační kúru, začněte lehkým ovocným dnem, pokračujte zeleninovým a skončete rýžovým.

Rýžový den

Snídaně

Rýže s jablečným nebo meruňkovým kompotem

Svačina 1

Pomeranč nebo grapefruit

Oběd

Zeleninové rizoto

Svačina 2

Kedluben

Večeře

Rýže s tofu sýrem a černými olivami

Zeleninový den

Zeleninový den vám dovoluje sníst libovolné množství zeleniny, a to v syrové i vařené formě.

Snídaně

Zeleninový salát z libovolných druhů zeleniny

Svačina 1

Kedluben nebo meloun

Oběd

Zeleninová polévka, květákový mozeček nebo dušená mrkev s hráškem a brambory jako příloha

Svačina 2

Vařená červená řepa

Večeře

Vařený květák nebo brokolice

Ovocný den

V ovocný den to nepřehánějte s konzumací džusů a ovocných šťáv. Volte raději bylinkové a zelené čaje a čistou vodu. Detoxikaci napomůže také voda s trochou vymačkaného citrónu – nejlépe jedna sklenice ráno a jedna večer. Jediným zakázaným ovocem je pro vysoký obsah cukru banán.

Snídaně

Jablko nebo jablečný kompot, koktejl ze sójového mléka a jahod

Svačina 1

Jakékoliv citrusové nebo lesní ovoce

Oběd

Ovocné rizoto

Svačina 2

Libovolné množství meruněk, broskví nebo nektarinek

Večeře

Ananas

Další rady pro účinnou detoxikaci

Tělo se nezbavuje toxinů pouze skrze vylučovací orgány, ale také kůží a dýcháním. Očistný proces proto můžete podpořit i pravidelnou návštěvou sauny (alespoň dvakrát do měsíce) nebo procházkami v přírodě (pohyb na čerstvém vzduchu zvyšuje míru okysličení těla a tím i jeho schopnost detoxikace).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies