Diamanty, jsou věčné?

Otázka, kterou si položili i tvůrci filmu o Jamesi Bondovi. Šperky a ženy, to je nerozlučná dvojice, která k sobě odjakživa patří. První příčku si stále drží zlaté šperky, další v oblibě jsou stříbrné šperky a diamantové šperky, které si může dovolit opravdu jen hrstka vyvolených. Potřebu zdobit se máme my ženy snad od přírody. Šperky měly a mají mnoho funkcí, které si blíže popíšeme.

Tanzanitový prsten s diamanty Revaya

Historie šperků        
Již v dávné historii měly ženy potřebu se šlechtit, což dokazují i archeologické nálezy. Šperky měly až mystický význam. Sloužily nejen ke zdobení těla, ale také jako různorodé amulety, které své nositele podle různých bájí ochraňovaly. Prvotní šperky byly tvořeny z kůže nebo různých hornin a časem člověk přicházel na metody, jak zpracovat další materiály k výrobě nejen šperků.     

Šperk jako dárek     
Zásnubní prsten Rima s 0.30ct VS2 O-P diamantemŠperky můžou nabývat různých podob. Mezi nejčastější patří prsteny, náušnice, náramky a náhrdelníky. Materiál šperků se s léty mění. Stále oblíbené jsou zlaté šperky, ale mladší ročníky spíše upřednostňují stříbrné šperky. Velmi často jsou šperky a mezi nimi i zásnubní prsteny vyráběny také z bronzu, titanu a dalších druhů kovů. Zdobnou část šperků tvoří rozmanité minerály. Od těch nejlevnějších až po ty opravdu luxusní. Barevná škála šperků je nekonečná. Mohou být jednobarevné, ale i vícebarevné.

Krásné věci dokáží vyvolat pocit luxusu, jedinečnosti a výjimečnosti. Diamantové šperky se hodí pro zvláštní příležitosti, protože vyjadřují, že k obdarovávané osobě cítíte něco neuvěřitelně silného (ať už vděk, lásku či něco jiného).

Šperk se stává často předmětem dárků, například při zásnubách, při narození dítěte nebo jen tak, věnovaný pro radost obdarovanému.

Blíží se narozeniny někoho z vašich blízkých? Uvažujete, co vaši přítelkyni, manželce nebo mamince věnovat? Šperky opravdu potěší oko každé ženy. Výběr je jen na vás.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies