Dieta a polévky
Budete-li si chtít dát polévku, vybírejte vždy nezahuštěnou - vývar doplněný množstvím zeleniny. Nevhodné jsou zahušťované svačinové polévky, jako je třeba gulášová či dršťková.
Dieta a sladká jídla
V restauraci si rozhodně nevybírejte sladká jídla! Vynechte ovocné knedlíky, buchty a jiné sladké kalorické bomby. Obsahují velké množství energie a dietu vám naruší.
Dieta a omáčky
Místo omáček volte raději přírodní masové šťávy - ty nebývají vůbec zahuštěné nebo pouze minimálně. Do omáček je přidávaná mouka, jíška či smetana zvyšující energetickou hodnotu jídla.
Dieta a přílohy
Přílohy k hlavnímu jídlu volte vařené - nejnižší energetickou hodnotu mají brambory, vybírat můžete i rýži a těstoviny. Naopak se vyhněte smaženým přílohám a hlavně knedlíkům.
Dieta a salát
K hlavnímu jídlu si dejte vždy salát. Zasytí vás a dodá potřebné vitaminy a minerály.
Diskuze