Dieta - jak správně jíst?

U správné a účinné diety je vhodné, abychom nejen jedli vhodné potraviny, ale také, abychom jedli v určitou dobu a také určitým způsobem. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

Miska plná ovoce

Dieta - jezte málo, ale častěji

Jezte málo, ale častěji – ano to je známé dietní pravidlo. Ideální je jíst 5 krát denně, malé dávky jídla. Váš žaludek bude neustále sytý, budete mít dobrý pocit a přitom ještě zhubnete. Důležité je pít také dostatek vody – vyvarujte se sladkým džusům a vodám s bublinkami,ty vaší postavě příliš neprospějí.

Ideálním řešením je neperlivá voda či zelený čaj bez cukru. Nezapomeňte také ráno na snídani, vynechání jídla po ránu je základní dietní chyba. Snídaně vám nastartuje hned po ránu metabolismus.

Každé sousto 20 krát přežvýkejte

Jídlo je dobré vychutnávat a ne jen narychlo sníst, abychom rychle uspokojili pocit hladu – to vede ke zbytečnému tloustnutí. To je další zaručený dietní trik, který vám omezí příjem denní potravy. Vyzkoušejte každé sousto 20 krát přežvýkat, uvídíte, že vás za chvíli velký hlad přejde.

Jídlo na zeleném talíři omezí váš hlad

Proč zrovna jíst jídlo na zeleném talíři? Zelená barva je barvou klidu, spokojenosti a sytosti. Tato barva působí na váš žaludek tak, že mozek při jídle ze zeleného podkladu řekne tělu „Stop, už jsem nasycené“. Sníte tedy o mnoho méně, než kdybyste jedli z klasického talíře bílé barvy. Bílá barva je barva hladová.

Při jídle nemluvte!

Tuto větu nám říkali už naše maminky, když jsme byli malí a při jídle jsme vyprávěli všem své zážitky. Maminky věděli proč. Proč byste neměli pří jídle mluvit? Pokud při jídle mluvíte, více se vám do těla dostává vzduch, který se společně s jídlem může někde uložit. Následkem může být nepříjemné nadýmání, které ztrpčuje život.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies