Kuchaři ve Španělsku nešetří pálivými paprikami, cibulí, česnekem, voňavým šafránem, olivovým olejem i vínem. Masité pokrmy se zhotovují z darů moře, ryb, z hovězího, skopového, vepřového i drůbežího masa. Často se připravují na roštu nebo dušené. K rybám je často podávána omáčka nebo ochucená majonéza. V létě přicházejí často ke slovu studené zeleninové saláty. Španělské moučníky jsou velmi sladké.
Španělská dieta
Dovolená - zrádná kalorická past
Ve Španělsku se zásadně vyhýbejte těmto pokrmům:
- plněné tortilly
- smažené ryby
- smažená sépie
- patatas bravas (brambory s omáčkou)
- Sangria (kalorická cukrová bomba)
- garnáty na oleji
Dietní španělské pokrmy:
- speciality na grilu (masové špízy)
- gazpacho (zeleninová polévka)
- paella (rýžová směs na pánvi)
- šunka serarrano s melounem
Diskuze