Dietní rady a triky

Hubnout můžete i příjemným způsobem. Nemusíte se mučit drastickými dietami. Nejsou jediným řešením, jak získat štíhlou postavu. Mnohdy postačí jen pár úprav v jídelníčku a přebytečných kil se snadno zbavíte.

zdravý životní styl

 

Umíte si jídlo vychutnat?

 

Určitě jste už slyšeli, že snídaně je základ dne. Jestliže ráno dietně snídáte třeba celozrnný chléb a ještě pak půlku grapefruitu, nezasytí vás to na celý den. Podle jedné studie si polovina lidí dopřála bohatou snídani (míchaná vajíčka a toast) a ta druhá polovina snídala jen nízkotučný jogurt s pečivem. Tipněte si, kdo měl pak více energie? Samozřejmě ti, kteří jedli míchaná vajíčka. Díky vysokému množství proteinů pak přes den neměli už tak velký hlad.

 

Také se nikdy netrapte hlady. Tím nejhorším, co můžete pro své tělo udělat je, že odkládáte jídlo. V práci ještě potřebujete stihnout tohle, vyřešit tamto a zavolat tomu, takže si pořád jen říkáte “nejdřív to dodělám, pak se najím”. Což je chyba. Zvlášť, když někteří posouvají jídlo i celý den. Správně byste měli jíst co 3 hodiny, jinak pak máme větší chuť na sladké, zbytečně se přejídáme a vybíráme si jídla s obrovským množstvím sacharidů a tuků.

 

Tělo si pak vytváří zbytečně velké zásoby tím, že ukládá víc a víc tuku. I pro žaludek to není žádná sláva. Zbytečně ho trápíte a pokud pak jídlo rychle zhltnete, tak ani nemá dostatek času, aby ho strávil. Jezte pomalu a soustředěně. Vychutnejte si ty nádherné barvy, vůně a chutě. U jídla byste nikdy neměli mít zapnutý mobil, televizi či počítač. Raději komunikujte u stolu s ostatními a pokud jíte sami, máte ideální příležitost k relaxaci. Nikdy byste jídlo neměli brát jako pouhou nutnost k přežití. Užijte si ho.

 

A na závěr vám poradíme 7 dietních triků

 

  • Majonéza se dá nahradit bílým jogurtem či sýrem cottage.
  • Zahušťovat nemusíte jíškou z mouky a másla. Zkuste místo toho škrobovou moučku (Solamyl), kterou stačí rozmíchat v malém množství vody.
  • Podmáslí je zdravější než kysaná smetana a také má méně kalorií.
  • Polévky nemusíte zahušťovat jíškou. Postačí vám rozmixované brambory nebo zelenina či dokonce rozmočený chléb.
  • Kuře klidně můžete péct na sucho. Dejte jej na rošt a tuk jednoduše odteče.
  • Pokud třeba smažíte řízky, dejte si pár ubrousků na talíř a ty se postarají o odsátí přebytečného tuku.
  • Na smažení dejte přednost sádlu. Tak snadno se nepřipaluje, tudíž nám tolik neuškodí, jako olej, který není tepelně stabilní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies