Dietní triky dopomohou k dokonalé postavě

Nedaří se Vám zhubnout? Porušujete často dietní jídelníček? Nevzdávejte to! Poradíme Vám několik dietních fíglů, se kterými Vám půjde hubnutí samo.

Žena pojídající zeleninový salát vidličkou

Máte chuť na sladké?  Zažeňte chuť sklenkou dietní koly!

Také vás občas přepadne obrovská chuť na něco sladkého? Jste schopna sníst celý dort a nebo tabulku čokolády na posezení? Pokud se Vám to stane jednou za velmi dlouhou dobu, není se čeho obávat. Pokud ovšem míváte takové chutě každou chvíli, a zejména ve večerních hodinách, tak se to brzy projeví na Vaší postavě. Jak tomu zabránit? Ideální je, pokud místo tabulce čokolády, dáte přednost menší skleničce dietní koly. Dietní kola nemá zbytečné kalorie ani tuky, ale vašemu mozku dodá „cukr", o který si tolik žádá.

Vychutnávejte si jídlo - každé sousto 20 krát přežvýkejte

Jídlo je dobré vychutnávat a nejen narychlo sníst, abychom rychle uspokojili pocit hladu. To vede ke zbytečnému tloustnutí. To je další zaručený dietní trik, který vám omezí příjem denní potravy. Vyzkoušejte každé sousto 20 krát přežvýkat. Uvidíte, že vás za chvíli velký hlad přejde.

Jezte jídlo na zeleném talíři - rychleji Vás přejde hlad

Proč zrovna jíst jídlo na zeleném talíři? Zelená barva je barvou klidu, spokojenosti a sytosti. Tato barva působí na váš žaludek tak, že mozek při jídle ze zeleného podkladu řekne tělu „Stop, už jsem nasycené". Sníte tedy o mnoho méně, než kdybyste jedli z klasického talíře bílé barvy. Bílá barva je barva hladová.

Dostatek spánku - a jste o krok blíž ke štíhlé linii

I spánek je při hubnutí hodně důležitý, proto ho neošizujte. Nedostatek spánku vám totiž přivodí podrážděnou náladu, následné sklony omezit dietu a jíst jen nezdravé věci pro doplnění energie. Vaše pozdní ulehání do postele se tak projeví nejen trpící pletí, bolestmi hlavy, váčky pod očima, ale také stoupající váhou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies