Dietologické poradny

Pokud sledujete pořad Jste to co jíte, možná už Vám také došlo, že pod odborným dohledem je hubnutí opravdu účinné. Odborníci na hubnutí Vám sestaví plán na míru a pomohou při překonávání překážek na cestě za svým snem...

Rozmotaný krejčovský metr

Pro koho jsou dietologické poradny určeny

Dietologické poradny pomáhají především pacientům trpícím obezitou do té míry, že negativně ovlivňuje jejich zdravotní stav. Pacienti zde obvykle přicházejí na doporučení lékaře, ale mohou i samy od sebe.

Účel a cíl dietologických poraden

Cílem dietologických poraden není okamžitá redukce hmotnosti, ale postupná změna stravovacích návyků, která vede k pomalejšímu, ale o to zdravějšímu úbytku váhy. Poradny pořádají hromadné kurzy, kde se mohou pacienti navzájem „hecovat” k větším úspěchům, nebo kurzy individuální, s osobním přístupem ke každému jednotlivci. Je možné přijít také ve dvojici (s partnerem, kamarádkou apod.).

Jak vám diabetologické poradny pomáhají v hubnutí

Úplně prvním krokem je vyšetření a zjištění prvotní příčiny obezity. Podle výsledků se pak stanoví druh léčby. Nově se pak sestavuje nejen jídelníček, ale také léčebné postupy či doporučení v případě dalších zjištěných nemocí. Na obezitu dietologické poradny pohlíží zkrátka jako na komplexní problém. Samozřejmostí je také spolupráce s fyzioterapeuty, kteří doporučí vhodné druhy pohybu a spolupráce s psychology, kteří vám pomohou odbourat stres a získat ztracenou rovnováhu, tolik potřebnou pro snížení své váhy i udržení váhy nové.

Proč hubnout pod dohledem

Dietologické poradny se snaží své klienty především správně a dostatečně motivovat a nabízí pomoc zejména při řešení různých překážek na cestě za vysněnou postavou. Hlavním ukazatelem míry úspěšnosti je pak úbytek čistého tuku. Ten mohou pacienti kdykoliv změřit na tzv. bodystatu, a to i po ukončení kurzu. Některé dietologické poradny nabízejí i slevy ve vybraných (zejména relaxačních a sportovních) zařízeních.

Snížení hmotnosti vede také ke snížení rizika dalších onemocnění a k výraznému zlepšení Vašeho zdraví. Pod dohledem dietologické poradny budete hubnout systematicky, ale účelně a výsledný pocit vítězství určitě stojí za to.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies