DinoParky v ČR a SR

Láká vás svět z filmu Jurský park? Díky českým a slovenským DinoParkům můžete pozorovat modely prehistorických zvířat v životní velikosti a na několik hodin se tak přenést o miliony let zpátky do historie.

Vchod do DinoParku

DinoParky – zábava a poznání

DinoParky, to jsou unikátní zábavné a vzdělávací parky, kde si přijde na své celá rodina. Na ploše okolo 3 hektarů můžete pozorovat věrohodné napodobeniny pravěkých zvířat, některé jsou dokonce ozvučené nebo pohyblivé. K dispozici je také dětské paleontologické hřiště, naučné stezky a 3D kino, v němž se můžete nechat poučit, jak tato prehistorická zvířata v době před 65 miliony lety žila. Plastičnost obrazu způsobuje, že máte pocit, jako byste se ocitli uprostřed filmu – dinosauři doslova vylézají z plátna! Po dramatickém zážitku si můžete odpočinout v DinoCaffé nebo nákupem suvenýrů v DinoShopu.

Unikátem světového významu je v českých DinoParcích živá, 175 mil. stará druhohorní rostlina Wollemi Nobilis. Jedná se o druh pravěké borovice, objevený v roce 1994 v Austrálii.

České a slovenské DinoParky

Na území České republiky v současnosti fungují dva DinoParky – jeden se nachází v areálu Plzeňské ZOO (DinoPark Plzeň), druhý ve Vyškově u Brna (DinoPark Vyškov). V létě 2009 se bude nově otevírat třetí český DinoPark, DinoPark Ostrava v Doubravě. Slovenská republika nabízí prozatím jen jeden prehistorický areál, DinoPark Bratislava.

Výlet do DinoParku potěší celou rodinu

Hledáte-li tip na výlet s dětmi, nebo i bez nich, DinoPark splní veškerá vaše očekávání. V DinoParku se pobavíte i poučíte a výlet můžete spojit s návštěvou města, ve kterém netradiční atrakce sídlí.

Vstupné a otevírací doba

Cena celodenní vstupenky se pohybuje mezi 90 – 130 Kč, její součástí je i vstupné do 3D kina. Bližší informace včetně otevírací doby všech DinoParků získáte na webových stránkách www.dinopark.cz.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies