Dokonalé samoopálení

Dát pokožce bronzový nádech v podzimních a zimních dnech můžete i jinak, než pomocí solárií. Opáleného vzhledu lze docílit pomocí samoopalovacích krémů, případně samoopalovacího nástřiku, které jsou k naší pokožce mnohem šetrnější, než návštěva solárií či pobyt na sluníčku.

Žena ležící na lehátku ve vodě

Samoopalovací krém dodá pokožce bronz

První možností, jak dodat pokožce bronz i v době, kdy již sluníčko neopaluje, je pomocí samoopalovacích krémů. Tyto krémy obsahují kromě hydratačních složek a dalších pěstících látek, také složku, která dopomůže pokožce k žádanému, opálenému vzhledu. Tato složka působí jen na povrchu, je proto pro pokožku naprosto neškodná. Po aplikaci krému se výsledek dostaví během jedné až tří hodin a odezní obvykle do týdne. Zpočátku nanášejte samoopalovací krém jednou denně, po dosažení žádaného odstínu postačí jednou týdně.

Je dobré vědět:

  • Samoopalovací krém nanášejte vždy na čistou a ošetřenou pokožku. Před aplikací nepoužívejte mastný krém – samoopalovací krém by se hůře roztíral a vaše pokožka by byla opálena nerovnoměrně.
  • Rizikové partie, kterými jsou v tomto případě kolena a lokty, natírejte krémem pouze ve velmi tenké vrstvě. Vyhnete se tak nežádoucímu, velmi tmavému zbarvení i flíčkům. Na obočí a linii vlasů samoopalovací krém nenanášejte.
  • Stane-li se, že nanesete více samoopalovacího krému, než jste chtěla, přebytečné množství odstraňte vatovými tampóny.
  • Po aplikaci se pečlivě umyjte ruce a po dobu 3 hodin se vyhněte kontaktu s vodou. Dejte si také pozor na oblékání těsně po aplikaci, vyhnete se tak hnědým skvrnám, které se na oblečení mohou objevit.

Samoopalovací krém nepomohl? Vyzkoušejte tónovací krém nebo samoopalovací nástřik!

Pokud samoopalovací krém pokožku nezabarvil, zřejmě patříte k cca 15% lidí, jejichž pokožka na samoopalovací krémy nereaguje. Chcete-li i přesto dodat pokožce bronz, vyzkoušet můžete tónovací krém, gel, pudr a nebo třeba samoopalovací nástřik, jehož intenzita odpovídá přibližně 8 návštěvám běžného solária.

Při aplikaci samoopalovacího nástřiku dochází v horních vrstvách pokožky k reakci s aminokyselinami, díky kterým získává bronzový nádech. Výhodou je, že během aplikace není pokožka vystavena škodlivému UV záření, které na ni působí při opalování na sluníčku, případně při návštěvě solária. Účinek je patrný již po třech hodinách, navíc opálení má intenzivní přirozenou hnědou barvu. Jde o nezdravější způsob opalování a je vhodný i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou vystavovat pokožku škodlivému záření, což jsou například těhotné ženy, osoby s citlivou pokožkou, apod.

K dokonalému opálení může pomoci i černý čaj

Další možností, jak dodat pokožce opálený vzhled, je pomocí černého čaje. Uvařte si velmi silný čaj (4 až 5 sáčků na 300 ml vody), nechte zchladnout a přelijte do rozprašovače. Poté aplikujte na pokožku a následně nechte na pokožce přirozeně uschnout. V denním intervalu aplikujte tak dlouho, dokud nedocílíte požadovaného odstínu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies