Domácí barvení vlasů

Velká část žen si stále barví vlasy doma, dělají dobře nebo by se měly raději svěřit do šikovných ručiček kadeřníků? Domácí barvení zas není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Prvním problémem často bývá už vhodná volba odstínu a co teprve ten zbytek?!

Štěteček s barvou nanášející na vlasy

Chce to čas a trpělivost

Na výběru odstínu si dejte záležet, vybírejte také kvalitní barvu. S kvalitní barvou možná více ušetříte, než když koupíte barvu na vlasy za levný peníz. Ona následná péče o poničené vlasy při použití nekvalitní barvy také něco stojí. Podle kadeřníků většina žen následnou péči o vlasy zanedbává.

Barva nebo stačí přeliv?

Pokud chcete překrýt šediny či zesvětlit váš aktuální odstín, budete muset použít barvu. Přeliv je vhodnější pro oživení vašeho odstínu a výživu vlasů. Přeliv nevydrží tak dlouho jako barva, to samé platí také pro barevné šampony. Pokud budete používat barvu, nikdy si před aplikací vlasy nemyjte. Vlas je tak lépe chráněn před chemikáliemi, které barva obsahuje.

Šup s barvou na hlavu

Připravte si plochý štětec, řídký hřeben, misku na barvu a igelitové rukavice. Nezapomeňte důkladně prostudovat příbalový leták. Pokud jde o barvící premiéru, udělejte si uprostřed hlavy pěšinku a barvu rovnoměrně nanášejte od kořínků ke konečkům. Pěšinku pak postupně posouvejte na obě strany tak, ať obarvíte všechny vlasy. Nakonec vlasy důkladně pročešte.

Barvíte odrostlé vlasy? Pak barvu aplikujte nejdříve na ně. Na poslední minuty naneste barvu na zbytek vlasů.

Barvení mohou zjednodušit nové pěnové barvy, nanášejí se totiž podobně jako šampon.

Držte se návodu a nikdy nenechávejte barvu působit ani o chvíli déle, mohlo by se vám to vymstít. Hrozí alergická reakce, v lepším případě nepěkný odstín. Po spláchnutí barvy použijte regenerační kondicionér.

Škodíte si?

Myslíte si, že domácí barvení vlasům ubližuje více, než barvení u kadeřníka? Pokud se budete držet návodu a budete věnovat péči svým vlasům i po barvení, určitě si nijak zvlášť neublížíte. Doma také častěji hrozí vznik alergické reakce, protože barvy, které používáte doma jsou mnohem silnější. Zdravější alternativou domácího barvení je aplikace henny či barvy bez obsahu amoniaku.

Speciální péče

Barvené vlasy opravdu potřebují opečovávat. Po přelivu to není nutné, ten sám vlasy opečovává. S permanentní barvou je to něco jiného, protože narušuje strukturu vlasu, tím pádem je narušena jeho ochranná vrstva, vlas je pak křehčí a sušší. Dvakrát více ochrany si dopřejte, když vlasy zesvětlujete. Nebojte se investovat do kvalitní regenerační péče. Kupte si kvalitní šampon, kondicionér i masku. Dobrý je také olej na vlasy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies