Domácí barvení vlasů - 1.díl

Návštěva kadeřnického salónu rozhodně není levnou záležitostí. Naštěstí si lze obarvit vlasy i doma. S našimi radami to hravě zvládnete a navíc budou Vaše vlasy vypadat, jak kdyby jste se právě vrátila od kadeřníka.

Štěteček s barvou nanášející na vlasy

Kupujeme vhodnou barvu na vlasy

Barvení vlasů pomocí chemie je dnes trendem jak pro ženy, které chtějí zamaskovat své šediny, tak i pro ty, které chtějí své okolí okouzlit. Téměř v každém obchodě si můžete vybrat z nepřeberného množství různých odstínů barev na vlasy. Jak si ale vybrat tu pravou? Ať jste blondýna a nebo tmavovláska, tak nezapomeňte na základní pravidlo - vždy si kupujte maximálně o dva tóny světlejší a nebo o dva tóny tmavší odstín barvy, než máte stávající odstín vašich vlasů. Pokud jste se rozhodla razantně změnit barvu vlasů, jděte na to postupně a držte se uvedeného pravidla. Pouze tak se vyhnete nežádoucím efektům.

Kvalita se odvíjí od ceny

Možná by vás také mohlo zajímat, jak si vybrat kvalitní barvu na vlasy. Rozdíly jsou zejména v kvalitě a ta se samozřejmě odvíjí od ceny výrobku. Čím dražší barvu tedy koupíte, tím by měla být kvalitnější a výsledný efekt by měl být autentičtější s fotografií na obalu. Neznamená to ovšem, že si musíte koupit tu nejdražší. Poraďte se s kamarádkou, která si barví vlasy, jaká barva se jí nejvíce osvědčila.

Kolik balení barev na vlasy budete potřebovat?

  • krátké vlasy - postačí 1 tuba
  • středně dlouhé vlasy - nejlépe 2 tuby
  • dlouhé vlasy - budete potřebovat 3 tuby

Aby nebyla barva příliš tmavá nebo příliš světlá

Týden před barvením nepoužívejte vyživující kondicionéry a ani vlasové kúry. Ty totiž uzavírají povrch vlasu, barva do něj hůře proniká a výsledek je mnohem méně intenzivnější, než jste chtěla. Pokud máte vlasy zničené nebo vyšisované sluncem, barva může být naopak mnohem intenzivnější.

Než začnete s barvením vlasů, udělejte si test citlivosti

Naneste malé množství barvící směsi do loketní jamky a přibližně dvě hodiny počkejte. Pokud vaše kůže výrazně zrudne, objeví se vyrážka a nebo otok, tak raději na tuhle barvu zapomeňte. Z barev na vlasy jsou nejproblematičtější permanentní barvy, které obsahují látku para-fenylendiamin. Pokud nenastane žádný problém, můžete barvu bez obav použít.

Domácí barvení vlasů - 2.díl

Sama sobě kadeřníkem - 3.díl

Sama sobě kadeřníkem - 2.díl

Sama sobě kadeřníkem - 1.díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies