Doplňky výživy k posilování

Nemohou plnohodnotně nahradit kvalitní pestrou stravu rozdělenou nejlépe do 5-6 denních dávek, ale nemáte-li zrovna dostatek času a možností k plánování a dodržování výživy podporující nejen vaše snažení v posilovně, mohou být alternativní variantou.

Svalnatá ruka muže držící činku

Dieta a cvičení - doplňky stravy vše nenahradí

Možná si někdo myslí, že doplňky stravy jsou zaručeným způsobem, jak rychle zhubnout a zpevnit svaly. Opak je pravdou. V první řadě je za potřebí dodržovat co možná nejpravidelnější a nejkvalitnější příjem bílkovin, sacharidů i tuků ve stravě. Jejich množství a procentuální zastoupení jednotlivých složek je závislé na cíli vaší snahy v posilovně (jedná-li se o nabírání svalové hmoty, zvyšování síly, nebo naopak - chcete-li se zbavit přebytečných kil a vyrýsovat si tak svaly).

Každý by si měl promyslet, s jakým cílem posilovnu pravidelně bude navštěvovat a také by měl podřídit tomu i výživu, aby čas strávený tvrdou prací maximálně podpořil.

Doplňky stravy - základní rozdělení

  • GAINER – Vyznačuje se poměrně nízkým, ale kvalitním zastoupením bílkovin 20%, především pak velkou porcí komplexních sacharidů, ideální k nárůstu objemu svalové hmoty.
  • KREATIN – Zvyšuje sílu svalů při tréninku a dále podporuje jejich růst. Dávkuje se před i po tréninku.
  • AMINOKYSELINY – Zlepšení regenerace, ochrana svalové tkáně, při vyšší hranici dávkování také podpoří svalový růst
  • VITAMÍNY A MINERÁLY – Ideální jsou multivitamínové doplňky, nezbytné pro správnou funkci a zpracování živin.

Který doplněk výživy si vybrat ?

Na trhu naleznete velkou škálu potravinových doplňků. Jaký si tedy vybrat? Ideální cestou je odzkoušet každý přípravek zvlášť a rozpoznat, který vám přinese nejlepší užitek. Doplňky stravy lze samozřejmě také různě kombinovat a zajistit si tak maximální podporu tréninkové jednotky. Nyní jste vyzbrojeni teorií, nezbývá už nic jiného, než přeměnit ji v praxi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies