Dovolená 2007 - Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty – to je země, kde najdete průzračné teplé moře, pláže s jemným pískem a moderně vybavené hotely s kvalitními službami. Přes den se zde uzavírají miliardové obchody a po setmění tepe noční život.

Spojené arabské emiráty

Obecné informace o Emirátech

Poloha

Spojené arabské emiráty leží na jihovýchodě Arabského poloostrova, při pobřeží Perského zálivu. Většinu území Spojených arabských emirátů vyplňuje plochá nížina, kterou z velké části pokrývá poušť Rub al-Chálí.

Rozloha

77 732 km2 bez ostrovů
83 625 km2 s ostrovy

Počet obyvatel

cca 3 726 041 obyvatel

Hlavní město

Abu Dhabi

Úřední jazyk

Úředním jazykem Spojených arabských emirátů je arabština. Angličtina se běžně užívá v obchodních stycích a při komunikaci mezi rozdílnými etnickými komunitami.

Měna

emirátský dirham (AED) = 100 filsů

Klima v arabských emirátech

 

Letní teploty ve Spojených arabských emirátech se pohybují mezi 38 – 50 °C. Pojedete-li zde na dovolenou v zimním období, pak se můžete těšit na polojasno s teplotou od 22 – 27 °C. Po celý rok je zde vysoká vlhkost vzduchu a vysoká intenzita slunečního záření.

Dovolená 2007 ve Spojených arabských emirátech

Dubai

Dubai je srdcem celých Spojených arabských emirátů. I když na dovolenou do Emirátů pojedete jen za potápěním či za teplým mořem, na návštěvu Dubaje byste si určitě měli udělat čas.

V Dubaji najdete krásné pláže s bílým pískem a průzračné moře. Na jeho pobřeží stojí ty nejluxusnější hotely, ale i přesto tu najdete i něco jiného, než jen přepych. I tady je horká poušť, spousty mešit, stará arabská obydlí a mnoho dalšího. 

 

Abu Dhabi

Je největším, nejbohatším a také nejlidnatějším emirátem. Nejvíce lidí žije v hlavním městě, tedy v Abu Dhabi, na pobřeží Perského zálivu.

Sharjah

Tento emirát je jedním z nejpřísnějších. To znamená, že pokud chcete svou dovolenou strávit právě zde, tak byste se (vy dámy) měly mimo hotel dostatečně přiodít. Zapomeňte na oděvy, které odhalují ramena, a také kolena by měla být zahalená.

Fujairah

Tomuto emirátu se jinými slovy říká Východní pobřeží, jelikož zaujímá převážnou část oblasti, která je takto označována. Ve Fujairahu si užijete koupání v Ománském zálivu, dlouhé pláže spadající do čistého moře, útesy, skaliska a bohatý podmořský svět.

Ajman

Ajman je nejmenší ze všech sedmi arabských emirátů a teprve teď se zde otevírá turistický ruch.

Ras al-Khaimah

Je nejúrodnějším a tedy i přírodně nejkrásnějším arabským emirátem. Oproti ostatním emirátům má výhodu, jelikož se na jeho území stýkají vyprahlé Hajarské hory, poušť a moře omývající skály.

Umm al-Qaiwain

Tento arabský emirát je úplným opakem Dubaje. Tak jak v Dubaji to je samý luxus, tak Umm al-Qaiwain je prostý. Proto, kdo se chystá na dovolenou do Spojených arabských emirátů, měl by si udělat výlet i sem. Je lákadlem pro všechny ty, kteří chtějí poznat opravdový  venkov a způsob života domorodců.

Zákazy ve Spojených arabských emirátech

I když dovolená ve Spojených arabských emirátech stojí opravdu za to, je třeba si dávat pozor na několik přísných zákazů:

  • Vstup do mešit
  • Fotografování vládní a vojenské budovy, dále pak arabských žen
  • Konzumace alkoholu na veřejnosti
  • Během Ramadánu se nesmí jíst, pít a kouřit na veřejnosti od úsvitu do soumraku

Něco málo z historie arabských emirátů

  • Ve starověku byla oblast Spojených arabských emirátů pod perskou nadvládou.
  • Po arabské islamizaci (v 8. století) vznikly samostatné emiráty.
  • Od 13. století o tato území soupeřily Turecko, Portugalsko, Persie a Omán.
  • V polovině 17. století získali nadvládu nad celým Perským zálivem Britové.
  • V roce 1820 uzavřelo 7 emirátů, které patřily k Ománu, smlouvu s britskou východoindickou společností.
  • Roku 1974 bylo zestátněno 60% společnosti Abú Dhábí National Oil Company a v roce 1976 byla zestátněna celá společnost Dubai Petroleum Company.
  • V roce 1980 se staly Spojené arabské emiráty naprosto nezávislou a samostatnou zemí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies