Dovolená, léto 2006 - Balaton

Dovolená a léto 2006 se blíží. Balaton je nejoblíbenějším regionem Maďarska pro letní dovolené. V barevném světle Balatonu si může každý naplánovat prázdniny podle svých přání.
Labutě na Balatonu

Dovolená, léto 2006 - co je Balaton

Balaton (Blatenské jezero) je jezero v Dunajské rovině. S délkou 78 km je Balaton největším vnitrozemským a sladkovodním jezerem Evropy.

Dovolená, léto 2006 - Balaton – informace

  • Hloubka: průměrná hloubka je 3 m, v maximu dosahuje 11 m
  • Délka pobřeží: 200 km
  • Teplota vody: v létě až 26 °С
Do Balatonu ústí mnoho menších řek. Jezero vzniklo větrnou erozí a následnou deflací (větrným odnosem materiálu).

Dovolená, léto 2006 – Balaton – rekreace

Balaton je nazýván maďarským mořem. Díky jeho přívětivé hloubce je toto jezero vhodné pro veškeré letní vodní sporty, rekreaci a koupání. Krajina je velmi různorodá – každý si tady najde svůj příjemný koutek. Například vinice jsou na severním břehu a pozvolný břeh na straně jižní. Naleznete zde příjemné prostředí pro veškeré dovolenkové aktivity i odpočinek.

Dovolená, léto 2006 – Balaton – místo pro všechny

Balaton je vhodným místem na dovolenou jak pro zaneprázdněné lidi, toužící po relaxaci, tak pro rodiny. Výhodou je to, že přijedete-li sami nebo s rodinou, s malými dětmi nebo teenagery, v jezdeckých holínkách nebo na lov, v horkém létě nebo během zlatého, barevného podzimu, jedno je jisté: toto je to správné místo s odpovídajícím pobytem a patřičným programem.

Dovolená, léto 2006 – Balaton – města

Siófok

je střediskem největšího turistického ruchu v této zemi, je metropolí maďarského léta. Siófok se v létě stává místem mládeže, protože se tady konají obrovské diskotéky a tanečními zábavami.

Keszthely

je nejstarším městem v okolí Balatonu. Jeho četné uličky dodnes věrně odrážejí náladu maloměsta minulého století.

Balaton je místem s dlouholetou folklorní tradicí, vinařskou tradicí, má svou specifickou kuchyni, poblíž jsou známé prameny – pramen v Hévíz, pramen v Balatonfüred. Místo kulturního i sportovního vyžití, místo pro labužníky. Čeká vás velmi přívětivá a odpočinková dovolená, pokud si vyberete Balaton. Léto a dovolená se blíží, vyberte si správné místo!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies