Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko

Švýcarsko je velmi vyspělou zemí, kde najdete na poměrně malé ploše rozmanitosti krajinné, přírodní a kulturní. Potkáte tu mix lidí nejrůznějších kultur a jistě vás uchvátí jejich otevřenost.
Švýcarsko - kopce

Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko

Švýcarsko je oblastí, která nabízí na malém prostorů kaleidoskop krajinné, klimatické a kulturní rozmanitosti. Vyskytují se tu vedle sebe prudké kontrasty: od středozemního podnebí s palmami až po věčně zasněžené vrcholky Alp. Rozmanitost najdeme i ve způsobu života a v jazycích.

Dovolená, léto 2006 - multikulturní Švýcarsko

  • Švýcarsko má hranice společné s Itálii, Francií, Německem, Rakouskem a Lichtenštejnskem.
  • Moderní Švýcarsko vzniklo v první polovině 19. století.
  • Švýcarsko je zemí, kde se střetávají lidé z více zemí - je pro něj typická integrace cizinců.
  • Švýcarská mentalita vás proto překvapí především svou otevřenosti a tolerancí.
  • Švýcarsko je federace 26 spolkových států. Každý z těchto 26 států má vlastní parlament, zákony, vládu, rozpočet i ústavu.
  • Švýcarsko má čtyři úřední jazyky: němčinu, francouzštinu, italštinu a rétorománštinu. Rozšířeným pracovním jazykem je také angličtina.

Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko a speciality

Švýcarské speciality – čokoláda a vynikající švýcarský sýr, se vyváží do celého světa. Známá je také výroba hodinek. Podle řady ukazatelů patří Švýcarsko dokonce k nejbohatším zemím světa. Švýcarsko je zemí bank a bankovních domů a má ústřední finančním středisko.

Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko – kdy jej navštívit?

Počasí je rozmanité jako země sama – velké teplotní rozdíly jsou totiž způsobeny nadmořskou výškou. Jiná teplota bude v Alpách, jiná ve městech ve středu země. Obecně platí, že průměrná teplota vzduchu je o něco nižší než u nás. Pokud se chystáte do Švýcarska s cílem poznávat města a zajímavé oblasti, které se nenachází moc vysoko v horách, je ideální je navštívit v červnu až září.

Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko a turistika

Ve Švýcarsku nalezneme na 50 000 značených turistických cest různé obtížnosti. Můžete využít služeb horolezeckých škol, které pořádají kurzy pro začátečníky i pokročilé. Turisticky přitažlivá je nejen zdejší příroda a jezera, ale třeba i starobylá část Bernu, Lausanne a další místa. K nejnavštěvovanějším místům patří :
  • Alpy a jezera
  • francouzská část – Lausanne, Ženeva
  • italská část – Locarno a Ascona, Lugano
  • německá část – Basilej, Bern, Curych, Lucern, Ballenberg

Dovolená, léto 2006 - Švýcarsko – lodě a vodní sporty

Najdeme zde plno jezer, na kterých jezdí nespočet výletních lodí (např. jezero Bodamské , Curyšské, Thunské, Ženevské). Na větších jezerech lze plout na plachetnicích, surfovat, lyžovat, veslovat. Tyto sporty je možné ovládnout v některém z kurzů, kterých je tu mnoho. V poslední době také nabývají na oblíbenosti plavby na gumových člunech a rafting, pro který má Švýcarsko dostatek vhodných řek.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies