Dovolená u vody - jižní Morava

Letní období je spjaté s koupáním. Jižní Morava je plná nejen koupališť, bazénů, ale najdeme zde množství přehrad. Nechte se inspirovat vybranými vodními plochami a rekreačními zařízeními.
Dítě s roztaženýma rukama u moře

Dovolená u vody – Brněnská přehrada

Přehrada se rozkládá se na řece Svratce asi 8 km severozápadně od středu města Brna na území Bystrce a Kníniček. Betonová hráz, vysoká 34,5 m a dlouhá v koruně 120 m, zadržuje na 21 milionů m³ vody v nádrži. Údolní nádrž vytváří největší a nejvyhledávanější rekreační středisko města Brna. Nachází se zde velké množství rekreačních zařízení, různá občerstvení a restaurace, které poskytují rozmanité služby turistům. Posledních 5 km vytváří velkou vodní plochu, vhodnou pro jachting a jiné druhy sportů - klikněte sem s výjimkou provozování motorových lodí, což je zde zakázáno. Můžete využít i přepravu po přehradním jezeře prostřednictvím motorových lodí. Centrem přehrady je bezesporu Přístaviště s přilehlými oblíbenými plážemi na Rakovci.

Dovolená u vody – Vranovská přehrada

Vranovská přehrada je dominantou Vranovska. Zatopená plocha činí 762,5 ha. Hloubka jezera dosahuje až 45 m. Hráz a hlavní přehradní jezero se nachází asi 1 km od centra Vranova nad Dyjí. Přehradní jezero je centrem rekreace a vodních sportů. Na své si zde přijdou milovníci windsurfingu a jachtingu. Písečná pláž s pozvolným vstupem do vody nabízí požitek z plavání pro začínající i zkušené plavce. Na travnaté louce je dostatek stromů, které umožňují skrytí se před slunečními paprsky. Součástí je i tobogán.

Dovolena u vody – vodní nádrž Nové Mlýny

Nové Mlýny jsou soustavou tří přehradních vodních nádrží pod Pálavou (Horní Mušovská, Střední Věstonická, Dolní Novomlýnská) na řece Dyji. Horní nádrž slouží pro závlahy a rekreaci. Střední nádrž je vyhlášenou přírodní rezervací s umělými ostrůvky pro hnízdění ptáků. Dolní nádrž slouží pro rekreaci, závlahy a výrobu elektřiny. Nové Mlýny slouží ke koupání, k rybolovu, windsurfingu či lodní dopravě.

Dovolená u vody – Sečská přehrada

Sečská přehrada nabízí jak rušnější koupání na přelidněných plážích, tak možnost najít si klidnější místo stranou od lidí. Pláže jsou písečné i travnaté, vstup do vody pozvolný, s pískem i kameny. Děti by se měly koupat pouze v doprovodu rodičů. Sečská přehrada je také rájem potápěčů. V blízkosti přehrady najdete mnoho možností k sportovnímu vyžití – najdete tu půjčování loděk, kurty na plážový volejbal - více zde, nohejbal, tenis.

Dovolená u vody – rybník Suchý

Nabízí travnaté pláže s pozvolným vstupem, ubytování v místním kempu, dobré podmínky pro rybaření. Voda je čistá a vhodná ke koupání. Dostanete se tam z Boskovic přes Valchov a Žďárnou.

Dovolená u vody - Luleč - koupaliště U Libuše

Jedná se o ztopený lom o celkové ploše 6400 m2. Vede tam cesta z Vyškova na Drnovice. Voda je průzračná, každý týden kontrolovaná hygieniky. V létě bývá koupaliště plné.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies