Dovolená u vody - západní Čechy

Kam vyrazit v létě za vodou v lokalitě západních Čech? Západní Čechy jsou bohaté na vodní nádrže, kde lze provozovat většinu letních sportů. Záleží jen na vás, čemu dáváte přednost.
Moře s výhledem na hory

Dovolená u vody – vodní nádrž Skalka

Údolní nádrž Skalka leží západně od Chebu na řece Ohři, nedaleko lázeňského města Františkovy Lázně. Nachází se v plochém, zalesněném a chráněném údolí. Má dobré podmínky pro sportovní rybolov a provozování téměř všech druhů vodních sportů. Najdete tu i rekreační lodní dopravu, k dispozici je i půjčovna loděk a sportovního vybavení.

Dovolená u vody – vodní nádrž Jesenice

Vodní nádrž Jesenice se nachází nedaleko Chebu. Patří mezi nejznámější a turisticky nejvyhledávanější přehradu s mimořádně čistou vodou. Dobré podmínky zde naleznou milovníci koupání i příznivci surfování, jachtingu a potápění. Na své si přijdou i ti nejmenší, třeba na vodním tobogánu nebo v dětském koutku.

Dovolená u vody – vodní nádrž Nechranice

Vodní nádrž Nechranice leží mezi historickými městy – Kadaní, Chomutovem a Žatcem. Vyznačuje se nejdelší sypanou hrází ve střední Evropě dlouhou 3 280 metrů. Jedná se o vhodnou lokalitu pro pohodovou rekreaci, rybolov a vodní sporty. Najdete zde i jachtový klub. Vstup do vody je z malých písčitých, nebo kamenitých pláží.

Dovolená u vody – vodní nádrž Horka

Nádrž se nachází na řece Ploučnici. Výška hráze dosahuje 6 metrů a vodní rozloha je téměř 70 hektarů. Horka se nachází v těsné blízkosti obce Stáž pod Ralskem a je využívána k rekreaci, ale především k vodnímu lyžování. Nachází se zde vlek na vodní lyže, který si můžete sami vyzkoušet.

Dovolená u vody – vodní nádrž Hracholusky

Údolní rekreační nádrž na řece Mži leží v půvabné krajině západně od Plzně. Hracholusky mají vlastní veřejnou lodní dopravu a oblíbené jsou především mezi příznivci windsurfingu, plachtění či veslování. Celková délka přehrady je cca 17 km. Vodní nádrž je i hojně využívána pro potápění.

Dovolená u vody – koupaliště Rolava

Koupaliště Rolava leží ve volné přírodě v městské čtvrti Karlových Varů. V areálu jsou tenisové kurty, lezecká stěna, dětská skluzavka a tobogán. Pláže jsou písčité a travnaté, s pozvolným vstupem do vody.

Dovolená u vody – koupaliště Michal

Koupací oblast leží v blízkosti města Sokolov. Pravý břeh slouží jako koupací místo široké veřejnosti, vybavenost zde není, na levém břehu je umístěn komplex s nejrůznějšími službami – především nechybí tobogán a skluzavka.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies