Droždí - jak jej využít i mimo kuchyň?

O kvasnicích se říká, že jsou mnohem lepší než chirurgický zákrok. Pro jejich zázračné účinky se využívají již několik tisíc let. Droždí je nezbytností každého pekaře, ale můžeme jej využít i jinak. Má totiž léčivé i zkrášlující účinky.

Droždí - jak jej využít i mimo kuchyň?

 

Jak prospívá našemu zdraví?

 

Droždí je právem považováno za jednu z nejcennějších potravin. Obsahuje i obrovské množství přirozených organických vitamínů, dále v něm najdete vitamín B, chrom, nenasycené mastné kyseliny a spoustu dalších vyživujících látek. Díky vitamínu B pomáhají kvasnice uvolnit energii ze sacharidů, poradí si i s nespavostí či únavou.

 

Jelikož se v kvasnicích nachází niacin spolu s vitamínem B12, produkuje se serotonin, jenž má vliv na klidný spánek. Kvasnice neobsahují lepek, takže je vhodná i pro celiaky. Má detoxikační a čistící účinky, pomáhá zmírnit projevy akné a doporučuje se pro posílení a růst vlasů.

 

Také pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, omezuje chuť na sladké a navíc prospívá nervové soustavě. Dokáže neutralizovat a pohlcovat kyseliny, pomáhá i při zácpě či nadýmání, zlepšuje trávení a pomáhá při léčbě žaludečních vředů. Co jste ale možná nevěděli je, že zmírňuje deprese, špatnou náladu a kromě pleti zlepšuje i kvalitu vlasů a nehtů.

 

Díky živým kvasinkám se zlepšuje kvalita pleti

 

Neexistuje jen jeden druh kvasnic. Můžete narazit nejen na pekárenské, ale i na pivovarské či lahůdkové. Pokud vás však trápí akné či máte jiné problémy se svou pletí, na přípravu masek použijte spíše čerstvé droždí. Pleťovou masku, která zmírní projevy akné, si připravíte rychle a snadno.

 

  • Normální pleť

 

Masku si připravíte z čerstvého droždí (20 g) a vlažného mléka (cca 2 lžíce). Důkladně je v mléce rozmačkejte tak, aby vznikla hustá kaše. Masku pak naneste na celý obličej, avšak jako u každé masky vynechejte oblast okolo očí. Nechte si ji na sobě asi 15 minut, aby trochu zaschla, a poté opláchněte teplou vodou.

 

  • Suchá a citlivá pleť

 

Tento typ pleti vyžaduje jemnější zacházení, proto droždí rozmíchejte v olivovém oleji (cca 2 lžíce). Olivový olej by měl být právě vytažený z lednice. Další kroky jsou již stejné, jako v případě masky pro normální typ pleti.

 

  • Mastná pleť

 

Pokud máte mastnou pleť, mléku i oleji se vyhněte obloukem. Droždí (1 lžíci) rozdrobte do destilované či převařené vody pokojové teploty. Poté ještě do kašičky přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Třináct kapek bude stačit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies