Dula - ta, co vám pomáhá rodit

Psychický stav ženy významně ovlivňuje průběh porodu. Proto také stále více žen vyhledává služby duly, ženy, která dokáže poskytnout psychickou oporu nejen při porodu.

Ruce držící těhotenské bříško

Kdo je to dula

Dula je slovo pocházející ze starořečtiny a označuje ženu, která poskytuje nastávajícím maminkám psychickou i fyzickou oporu během těhotenství, při porodu i po něm. Nezastupuje ale zdravotnický personál ani se nesnaží zastínit důležitost partnera – naopak v případě potřeby svými odbornými znalostmi a empatií pomáhá i jemu.

Služby duly

Je pouze na vás, v jaké míře a intenzitě budete služby duly využívat. Můžete se vídat každý měsíc nebo jen jednou přímo u porodu. Duly jsou nejčastěji vyhledávány v době předporodní, kdy chtějí rodičky znát co nejvíce informací ohledně porodu a chtějí se na zásadní okamžik svého života dobře připravit. Výjimečné ale nejsou ani návštěvy duly po porodu.

Proč chtít dulu

Dula vám zpříjemní porod

Zdravotníci vnímají porod jako rutinu a na žádnou péči navíc nemají čas. A právě dula je zde od toho, aby vám poskytla psychickou oporu v podobě povzbudivých slov, masáží nebo společného dýchání.

Je-li to vaše přání, dula s vámi může být od chvíle prvních kontrakcí – přijede za vámi domů, podle stadia porodu určí, kdy je již vhodné odebrat se do porodnice a povzbuzuje vás až do úplného konce porodu. Dula pomáhá také při porodech doma.

Poradí kdykoliv

Dula je stále na příjmu, takže jí můžete kdykoliv zavolat a poradit se o tom, s čím si nevíte rady. Dule se můžete svěřit s obavami z porodu, poradit se nad nejvhodnějším způsobem porodu a podobně.

Další činnosti duly

Spousta dul pořádá předporodní kurzy, cvičení pro těhotné nebo setkávání nastávajících maminek.

Více se o dulách dozvíte na www.duly.cz, kde najdete dulu dle místa vašeho bydliště.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies