Dýňová semínka a jejich účinky

Vhodnými potravinovými výrobky můžeme zabránit mnoha zdravotním potížím. Dýňová semínka obsahují řadu cenných látek, které pomáhají v boji proti problémům s prostatou a dalšími problémy.
Dýňová semínka

Dýňová semínka a potíže s prostatou

Dýňová semínka doporučují odborníci jako užitečnou prevenci proti poruchám s prostatou - zajímá vás více? Ta často trápí muže po padesátce. Prostata se začíná zvětšovat, což se na počátku projevuje tím, že muži častěji navštěvují toaletu.

Dýňová semínka a infekce močových cest

Při stupňujících se potížích stoupá riziko infekce močových cest a později i poškození močového měchýře nebo ledvin. Dýňová semínka jsou vhodná rovněž pro ženy, které trpí záněty močových cest.

Dýňová semínka jako prevence

Dýňová semínka, dýňový olej a extrakt z dýňových semínek představují prevenci proti těmto potížím.

Dýňová semínka – co obsahují?

Dýňová semínka i olej jsou bohaté na zinek a vitamín E. Semínka a olej obsahují dále ještě vitaminy jako A, D, vitaminy skupiny B a minerály jako selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan, železo. Jsou rovněž zdrojem hlavně cenných nenasycených mastných kyselin. Ty snižují cholesterol, vysoký tlak a riziko infarktu i mrtvice. Jsou v nich také přírodní hormonálně účinné látky (kukurbitol) a další složky, které zpomalují stárnutí a působí proti degenerativním procesům.

Dýňová semínka – jak chutnají?

Dýňová semínka můžeme zakoupit přírodní nebo slaná. Dýňová semena mají specifickou, oříškově nasládlou chuť. Hodí se také k přípravě nejrůznějších pokrmů – k přípravě salátů, omáček, při pečení. Je vhodné je před konzumací na několik hodin namočit do hrnku s vodou, čímž se aktivují enzymy.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.2 Počet: 23 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies