Dýňová tortilla – ingredience
Tortilla
- 300 g hladké mouky
- 1 dcl vody
- sůl
Náplň
- 300 g dýně
- 300 g vepřového nebo kuřecího masa
- sojová omáčka
- zelenina na přílohu (rajče, okurek, paprika, čínské zelí)
- koření na čínu
- chilli omáčka
- kečup
- solamyl
- sůl
Dýňová tortilla – návod k přípravě
Tortilla
Z mouky a vody vypracujte tuhé těsto, které poté vyválejte na tenké placky a opečte na plotýnce nebo na sucho na pánvi.
Náplň
Dýni s masem nakrájejte na nudličky, vložte do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolte dle chuti. Nechejte marinovat. Poté směs i s marinádou poduste na pánvi a zahustěte solamylem.
Zeleninu nakrájejte na tenké proužky. Hotovou tortillu potřete chilli omáčkou a kečupem, přidejte porci masa s dýní, doplňte nakrájenou zeleninou a nakonec zaviňte.
Dýňová tortilla – doba přípravy
50 minut
Diskuze