Elektrická kola zažívají boom

Jsou ekonomičtější a ekologičtější než automobil a ještě díky nim děláte něco pro své zdraví. Elektrická kola byla doposud oblíbeným dopravním prostředkem především v Číně, nyní zažívá boom i v Evropě!

Elektrické kolo v červené barvě

OriginalElektrické kolo – proč si jej pořídit

Je ekonomické

Zdá se vám elektrokolo zbytečným luxusem Pokud rádi jezdíte na kole, ale využíváte také automobil, může vám elektrokolo naopak ušetřit spoustu peněz. V létě jej lze totiž využít nejen k rekreačním účelům, ale také na cestu do práce či různé delší trasy. Částka, kterou ušetříte za stále dražší benzín, vám investici do elektrokola brzy vrátí. Navíc, za elektrokolo – na rozdíl od automobilu - nemusíte platit žádné poplatky, sjednávat pojištění, chodit na technické kontroly ani kupovat přilbu (i když ji pro bezpečnou jízdu lze jen doporučit.)

Zdravé a praktické

Dalším velkým plus elektrických kol je zdravotní prospěšnost. Tzv. šlapání natvrdo nedělá dobře svalům a kloubům, jízda na kole také není úplně vhodná pro seniory mající právě s klouby potíže. Díky podpoře šlapání u elektrokola se ale na kolo mohou i senioři vrátit! Jak moc si podporu šlapání nastavíte, záleží přitom jen na vás. Můžete si dát podporu velmi nízkou a tím posilovat jako na běžném kole anebo podporu vysokou a při minimálním úsilí najet několik desítek kilometrů téměř bez námahy. Vyšší cestovní rychlost využijete při cestě do práce nebo když spěcháte. Některá elektrokola se dají dokonce i složit, takže se vejdou i do kufru automobilu.

Ekologie elektrokola miluje!

Elektrická kola jezdí na baterie, které průběžně nabíjíte elektřinou. Na jedno nabití najedete cca 50 km. Existují ale také elektrokola, které lze nabíjet solárním panelem - jsou samozřejm dražší. Co se týče hluku motoru – záleží na kvalitě a na výrobci - existují elektrokola s téměř nevyslyšitelným chodem motoru.

Kde elektrokolo využijete

Téměř všude! Elektrokolo není zdaleka určeno jen do města na nákupy či na výlety. Speciální typy umožňují také pohodové zdolávání členitějších terénů – takže hurá klidně do hor! S elektrickým kolem se určitě také rádi pochlubíte po zdolání cesty za návštěvou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies