Elektronické chůvičky

Chůvičky jsou speciální vysílačky, které monitorují stav dítěte. V případě pláče nebo probuzení přístroj oznámí tuto skutečnost rodiči a ten může dítě utěšit, aniž by opustil místnost.

Miminko ležící na posteli

Co jsou to elektronické chůvy neboli chůvičky

Jednosměrné i dvousměrné monitorovací vysílačky jsou oblíbenou pomůckou v péči o vaše dítě. Tzv. chůvičky vám umožní slyšet, zda se s vaším dítětem něco neděje, když u něj nejste. Pokud pláče, můžete jej přes vysílačku utěšit svým hlasem nebo mu pustit ukolébavku.

Co všechno chůvičky umí?

Většina chůviček zobrazuje zvuky dítěte i při vypnutém zvuku (světelnou signalizací), upozorňuje, kdy je třeba dobít nebo vyměnit baterie, zajišťuje bezpečný příjem nejen v domě, ale i v okolí domu (dosah až 400 m). Některé chůvičky vydrží bez nabíjení i několik dní. Rodiče si mohou sami určit hlasitost zvuků vysílaných k dítěti stejně jako intenzitu zvuků přijímaných. Všechny funkce lze dálkově ovládat z jednoho vysílače (toho, který máte u sebe).

 

Speciální chůvičky umí také produkovat zábavné světelné hry nebo uklidňující tlumené světlo, umí nahrát hlas rodičů, měřit teplotu v dětském pokoji nebo upozornit na čas pro kojení.

Druhy chůviček

Analogové chůvičky

Analogové chůvičky jsou vhodné především do méně obydlených míst (vesnice, příroda). Ve městě totiž vzrůstá pravděpodobnost rušení provozem jiných chůviček.

Digitální chůvičky

Digitální chůvičky se na rozdíl od analogových hodí i do velkých měst. Signál těchto chůviček může být rušen v místech s větším výskytem dřevěných chatek nebo jehličnatých stromů, proto se nedoporučuje brát je do přírody.

Video chůvičky

Video chůvičky umožňují přenos obrazu z místa, kde se nachází dítě, do místnosti rodičů. Můžete tak sledovat nejen případný pláč dítěte, ale také jeho vizuální stav.

Monitory dechu

Speciální druhem elektronické chůvy je monitor dechu. Pokud by došlo k zástavě dechu dítěte nebo k nepravidelnému dýchání, monitor okamžitě spustí poplach. Přístroj se vkládá pod deku, na které dítě leží. Snímací deska se těla dítěte vůbec nedotýká a nijak ji negativně neovlivňuje. Monitor dechu je zvláště vhodný pro kojence s nízkou porodní váhou a rizikovými zdravotními komplikacemi, ale strážcem života je i u zcela zdravých dětí (syndrom náhlého úmrtí dítěte si nevybírá).

Pomocné chůvičky

Mezi další pomocníky v péči o dítě patří teploměry měřící správnou teplotu vzduchu i vody se zvukovým upozorněním při příliš nízké nebo příliš vysoké teplotě, teploměry ve tvaru dudlíku pro snadné měření teploty dítěte, ohřívače lahví (ohřeje láhev s jídlem či tekutinou na správnou teplotu a díky adaptéru do auta můžete jídlo ohřívat i v autě (nezapomeňte na kvalitní autosedačku!), přehrávače ukolébávek a mnoho dalších.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies