Energie – dobijte se!

Stres, nevhodná strava, nedostatek spánku, uspěchaný životní styl, to všechno jsou hlavní požírači naší energie. Víte, jak zase dobít baterky? Odhalte šest okamžitých dobíječů energie.
Dívka s šátkem kolem krku

1. dobíječ energie – chůze naboso

V chodidlech se nachází nervová zakončení, jejichž stimulace vám dodá energii. Nekonečným zdrojem energie je také země, proto kdykoliv můžete, choďte venku bosi. Vnímejte teplo, které proniká skrze vaše chodidla. Choďte naboso i doma.

2. dobíječ energie - zpěv

Zpívání vám vhání do krevního oběhu více kyslíku, uvolňuje napětí a zvedá náladu. Kdykoliv se budete cítit pod psa, vzpomeňte si na nějakou písničku (třeba z dětství) a zazpívejte si.

3. dobíječ energie - tanec

Tancem se hubne, zlepšuje metabolismus, ale především vám dobije baterky a odstraní negativní myšlenky. Pusťte si hudbu na maximální hlasitost a tancujte jako o život! Součástí tanečních párty bývá konzumace energetických nápojů, více se dozvíte zde...

4. dobíječ energie – pozitivní myšlení

Příčinou psychické únavy je také pesimismus a problémy, kterými se neustále zaobíráte. Naučte se myslet pozitivně nebo meditujte. Skvěle si pročistíte hlavu a budete se cítit jako znovuzrození. Na správnou vlnu se naladíte, pokud si vzpomenete na něco příjemného nebo se potěšíte malým dárečkem. Požíračem energie je starost, dobíječem radost.

5. dobíječ energie – správná strava

Pokud ve vaší stravě převládají tuky nebo cukry, nemůžete se divit, že jste neustále vyčerpaní. Přesedlejte na vyváženou stravu s dostatkem ovoce i zeleniny. Pokud ve stresu sáhnete po čokoládě, zastavte se. Proč ji nevyměnit za sladké kandované ovoce nebo podobnou zdravou variantu (zkuste třeba sušené ovoce - klikněte sem).

6. dobíječ energie – správné dýchání

Jakmile na vás padne únava, otevřete okno a nadýchejte se čerstvého vzduchu. Pokud jste přepadlí venku, přesuňte svou pozornost na dýchání a okolní svět. Nadechujte se tolik, kolik vám vaše plíce dovolí, chvíli vzduch zadržte a pak nosem vydechněte. Při nádechu i výdechu se musí pohybovat nejen vaše hruď, ale i bříško!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies