Fit box - nadopuje vás dobrou náladou

Údery, kopy a zvedáky, všechno se naučíte...Fit box vás zbaví stresu, získáte obratnost a sílu. Fit box je fyzicky hodně náročný, ale stojí za to! Potřebujete pohodlné oblečení, pravé boxerské rukavice a můžete začít...
Ženské ruce s chrániči

Fit box v českých fitcentrech

Nejen kick box aerobik, tae-bo se zabydlují v českých fitcentrech. Fit box vychází z bojového umění a používá podobné prvky jak o kick box. Kopy nohou, údery rukou ovšem směřují do speciálního pytle, nikoli do vzduchu.

Fit box - zkusíte to?

Fit box je vhodný pro každého. Dostanete ze sebe stres, získáte sebevědomí a jistotu. O správné „nabuzení” se postará instruktor/ka a svižná hudba.
Fit box vás nabije energií, rozproudí v těle krev a vyplaví do ní endorfiny. Budete nadopováni skvělou náladou a zároveň posílíte hlavní svalové skupiny. Fit box je prospěšný i ze zdravotního hlediska, navíc spálíte spoustu kalorií.

Fit box cvičí i Lucie Výborná

Lucie Výborná sama využívala Fit box pod vedením trenéra Davida Hufa (několikanásobný mistr ČR, Evropy i světa ve sportovním aerobiku v kategorii páry), aby se po porodu dostala rychle do formy.

Fit box - jak se cvičí

  1. Na začátku hodiny Fit boxu se pořádně rozehřejte. Jako opravdoví boxeři - použijte švihadlo.
  2. Po rozehřátí začněte s přímými údery rukou. Obě ruce mějte u brady, jedna zůstává v obranné pozici a druhá jde vpřed. Pohyb vychází z pasu, posilujete tak svaly břicha, paží a zad. Ruce prostřídejte.
  3. Přejděte k úhybným manévrům. Představte si, že se proti vám napřahuje protivník. Jeho pomyslnému úderu musíte uniknout spodem (ze strany na stranu). Několikrát opakujte na obě strany.
  4. Kop do oblouku - místo boxovacího pytle si představte nepřítele a naberte jej ze strany nártem. Až budete pokročilí, můžete si zkusit kop do oblouku s výskokem.
  5. Kop pomocí kolena je užitečný prvek pro nácvik sebeobrany. Posílíte břišní svaly a hýždě. Úder je směřován kolenem přímo do boxovacího pytle.
  6. Můžete zkusit i kop přímý a kop stranou (špička kopající nohy musí směřovat dolů).
  7. Boční hák - úder rukou, kdy se při pohybu přidává rotace trupu.
  8. Zvedák - pohyb vychází od pasu nahoru. Posílíte biceps, svaly břicha i zad.
Ve všech případech úderů a kopů ve Fit boxu musí být pohyb přesný, rychlý a v pravou chvíli zastavený.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies