Fitness cyklus a sport během menstruace

Podle výsledků výzkumu univerzity v Adelaide je množství spáleného tuku při cvičení úzce spjato s menstruačním cyklem...co to pro ženy znamená? Kdy cvičit a kdy se posilování raději vyhnout?
Lidé v přilbách plující po řece na člunu

Fitness týden před menstruací

V týdnu před menstruací je vaše tělo citlivé na podněty. Můžete se cítit podrážděná, náladová, možná i fyzicky unavenější. To ale nic nemění na faktu, že je vaše tělo schopno v tomto období spálit až o 30% tuku více! Využijte toho a dejte si do těla. Soustřeďte se na kardiotrénink, jako je třeba jízda na kole, squash, spinning, běh nebo veslování.

Fitness během menstruace

Na pár dnů během menstruace si dejte volno, obzvlášť pokud toto období špatně snášíte, mohlo by vám intenzivní cvičení uškodit.

Fitness týden po menstruaci

Nízká hladina estrogenu zpomaluje fungování celého organismu, proto se po menstruaci snižuje i intenzita cvičení a množství spalovaného tuku. Zkuste spíše kalanetiku, jógu, relaxační cvičení.

Fitness uprostřed menstruačního cyklu

Hladina estrogenu se zvyšuje. Žena se v tomto období cítí dost unavená, ale je nutné proti této únavě bojovat. Soustřeďte se na intenzivní cvičení, které vám rozproudí krevní oběh. Ideální je aerobik, lekce tance či adrenalinové sporty.

Produkty pomáhající při menstruačních potížích

je doslova nabit tiaminem, niacinem, kyselinou pantotenovou, vitamíny B12 a E, také betakarotenem a přírodní bylinnou základnou. Lady Mate byl lékaři vyvinut cíleně pro pomoc při snížené energii, při napětí, dráždivosti, depresi, sníženém libidu, nadýmání a dalších nepříjemných příznacích. Vitamíny skupiny B jsou bezpodmínečně potřebné pro tvorbu energie, zatímco betakaroten si získává respekt jako látka podporující imunitní systém. Obsahuje olej pupalky dvouleté, která dokáže zmírňovat závažnost příznaků jak premenstruačního syndromu, tak i deprese.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies