Fitness pro ženy

Celé tělo ženy musí fungovat v harmonii. Některé svaly je třeba posílit, jiné naopak protáhnout. Poradíme vám jak se v posilovně "neztratit" , jak si správně a efektivně zacvičit a vůbec začít s fitness.

Barevné činky na posilování

Mini slovník pro fitness

Opakování

Znamená jedno provedení cviku.

Série

Sestava obsahující několik opakování (např. 3 série po 10 opakováních).

Svalová skupina

Představuje skupinu svalů, které vykonávají stejný pohyb.

Strečink

Protažení svalu.

Korzet

Zpevňování svalového korzetu kolem páteře, hrudníku, lopatek a pánve. Teprve pak se přidává posilování dalších částí těla.

Cvičení fitness pro ženy

  • Nejdříve si na 5 až 10 minut zašlapejte na rotopedu, využijte běžecký trenažér nebo si zaveslujte. Musíte se důkladně zahřát, abyste připravila svaly na zátěž.
  • Před samotným posilováním si protáhněte celé tělo. Strečinkem předejdete možným úrazům z nekontrolovatelného pohybu.
  • Oslabené svaly posilujte, zkrácené naopak více protahujte. Vyrovnáte tak svalovou nerovnováhu vašeho těla a zbavíte se bolestí krční páteře.
  • Samotná posilovací část by měla trvat nejdéle hodinu. Pro začátečníky je vhodných 40 minut. Po delší době se ztrácí potřebná koncentrace.
  • Mezi jednotlivými sériemi dělejte krátké, maximálně minutové pauzy. Během pauzy protahujte právě posilovaný sval. Poté pokračujte.
  • Po skončení posilování by měl následovat opět aerobní trénink a protažení. Při protahování se zaměřte na zatěžované svaly. Ve výdrži při závěrečném strečinku setrvejte 10 až 15 sekund na každý sval.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies