Florida - Stát slunečního svitu

Slovo Florida je španělské přídavné jméno, které znamená květinový. Symbolem tohoto státu je pelikán. Florida, také nazývána Sunshine state (stát slunečního svitu) je známá svými hurikány, ale i přesto ji ročně navštíví tisíce turistů.
Město Jacksonville na Floridě

Florida je velmi atraktivní turistická oblast ležící v jihovýchodní části USA. Zaujme Vás svými nekonečně dlouhými plážemi, průzračným mořem, celoročním slunečným a teplým počasím a neutichající zábavou všeho druhu.

Florida – poloha

Florida zaujímá stejnojmenný poloostrov na jihovýchodě USA a část pobřežní nížiny Mexického zálivu. Ze západu Florida hraničí se státem Alabama, ze severu to jsou státy Georgia a Alabama, jih a východ Floridy pak obklopuje Atlantský oceán.

Florida – rozloha

65 758 čtvereční míle

Florida – hlavní město

Tallahassee

Florida – počet obyvatel

15 996 821

Florida – největší města

  • Jacksonville
  • Miami
  • Tampa
  • St. Petersburg
  • Hialeah
  • Orlando

Florida – úřední jazyk

Úředním jazykem Floridy je angličtina, dále se zde mluví španělsky a francouzsky.

Florida – podnebí

Ve vnitrozemí Floridy jsou subtropické lesy s jezery. Jižní část pokrývají bažiny a u pobřeží Atlantiku jsou zátoky s rozsáhlými písčitými plážemi. Na jihu Floridy je tropické klima.


Florida je známa svými častými hurikány. Sezóna je od prosince do března, kdy tu teplota není zase až tak vysoká. V letním období se teploty na Floridě pohybují kolem třiceti stupňů.

Florida – historie

Floridu objevili 2. dubna 1513 námořníci ze Španělska v době velikonočních svátků (Pascua Florida). Archeologické nálezy však ukázaly, že Florida byla obydlená již mnoho tisíc let předtím.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies