Francie - důležité informace o zemi

Pokud plánujete cestu do Francie, rozhodně byste si měli přečíst tento článek. Nabízíme vám několik základních informací, které by se vám mohli při cestování do této země hodit. Nevíte například, co ve Francii navštívit?

Eiffelova věž v Paříži

Francie - základní informace o zemi

Ve Francii žije celých 59 milionů obyvatel při hustotě zalidnění 109 obyvatel na 1 km2. Úřední řečí je francouština, slyšet zde můžete i směsi afrických a jiných jazyků, protože zde žije poměrně velký počet přistěhovalců. Hlavní město je Paříž, ve Francii dále najdete Lyon, Marseille nebo Bordeaux, známé je i přístavní město Le Havre.

Nicolas Sarkozy prezidentem

Francie je parlamentní demokratická republika s poloprezidentským systémem. Prezident je volen na 5 let všeobecnou přímou volbou na principu získání absolutní většiny. Poslední volby vyhrál Nicolas Sarkozy, který sliboval mohutné reformy. Francouzský prezident mimo jiné osobně řídí i jednání vlády.

Francie je vinařská země

Francie je po celém světě známá vynikajícím a kvalitním vínem. Snad každý zná vína z Burgundska nebo z Bordeaux.

Rychlovlaky TGV a cestování

Síť silnic a železnic je vybudovaná převážně v severní časti země, na jihu je řidší. Paříž je hlavním a největším městem, směřují do ní také všechny dopravní tepny. Jízda ve francouzském vlaku se může stát zážitkem, pokud nasednete do rychlovlaku TGV, jehož tratě se neustále rozšiřují...

Dovolená ve Francii - co navštívit?

Na návštěvu Francie rozhodně nestačí jeden víkend. Lákadla jako Eiffelova věž, muzeum v Louvre, palác Versailles nebo Disneyland v Paříži zaberou více času. V zálivu u pobřeží Normandie najdete přílivový ostrov. Mořské dno se obnažuje do vzdálenosti patnácti kilometrů od břehu a rozdíl hladiny přílivu a odlivu je patnáct metrů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies