Frigidita

Muži často označují za frigidní ženu, která není sexuálně vstřícná. Frigidita je přitom nemoc stejně závažná jako impotence u mužů.
Černobílá fotografie ležící ženy s brýlemi
K frigiditě dochází tehdy, jestliže se vůbec nedostavuje sexuální vzrušení. Žena to pociťuje jako neschopnost reagovat na svého partnera.
Probuzení touhy u žen se projevuje zvýšeným prokrvením vaginy, zduřením okolních tkání a tvorbou tzv. poševního lubrikantu. Při frigiditě se poševní lubrikant neobjeví vůbec nebo téměř vůbec.

Příčiny frigidity

Protože tvorba lubrikantu závisí i na množství estrogenu, může být příčinou frigidity přechod, kdy je tohoto hormonu nedostatek. Příčinou mohou být i psychické faktory. Ty mohou pocházet z pohlavního zneužití v dětství, může je však vyvolat i necitlivý nebo sexuálně agresivní muž.

Z chladné ženy opět náruživá

Behaviorální terapie

Cílem je vytvořit atmosféru, při níž bude milování uvolněné a příjemné. Sexuální život je přerušen a obnovuje se postupně a velmi pomalu.

Aromaterapie

Příjemné pocity a uvolnění přináší relaxační masáž zad s použitím esencí jasmínu, ylang-ylangu a šalvěje. Esenci lze použít také v pokojové aromalampě nebo stříknout několik kapek na ubrousek a ten položit před spaním na postel.

Akupunktura

se v tomto případě aplikuje v bodech ovládaných meridiány ledvin, močového měchýře, žaludku a početí. Cílem je odstranit hormonální nerovnováhu a mentální i emocionální konflikty.

Přístup klasického lékaře

Lékař bude v případě frigidity léčit fyzické příčiny, které jsou ubíječi touhy, např. suchost pochvy nebo bolest během styku. Ženě, u níž jsou příčinou frigidity psychické obtíže může doporučit terapeuta specializovaného na behaviorální terapii.

Žádná z těchto léčebných metod však nebude účinná bez vstřícnosti, ohleduplnosti a hlavně trpělivosti partnera. Důležitý je také vztah, který má žena sama k sobě. Frigidita se často vyskytuje u žen s komplexem méněcennosti a proto je důležitým krokem naučit se přijmout sebe sama.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies