Frisbee - hra s létajícím talířem

Jsou lidé, kteří pojem frisbee vůbec neznají, jiní si pod tímto slovem představí létající talíř, ale jen málokdo ví, že frisbee je hra s létajícím talířem, která má svá pravidla i příznivce na celém světě.
Lidé běžící po travnaté ploše

Frisbee – historie

Frisbee se poprvé objevilo v USA ve 2. polovině 20. století. Do České republiky se dostalo až na počátku osmdesátých let, což je asi před 25 lety. A i přesto, že je frisbee u nás, tak krátce, má tu skvělé zázemí a dobře se rozvíjí.

Frisbee – základní pravidla

Frisbee se hraje diskem o váze 175 gramů na rovné a travnaté hrací ploše, která má rozměry 100 x 37 metrů s dvěmi zónami na koncích.


Hrají proti sobě dvě družstva po sedmi hráčích. Cílem družstva je nahrávat si do doby, než se disk chytí v protihráčově zóně. Druhé družstvo má za úkol srazit disk na zem.


Ve frisbee rozehrává tým, který měl do určité doby disk srážet. Úloha obou družstev se tím pádem obrací.


Frisbee zakazuje jakýkoliv záměrný fyzický kontakt mezi hráči.


Hráči s diskem nesmí chodit, což znamená, že principem frisbee jsou dobré hody a rychlé náběhy.


Ve frisbee neexistuje rozhodčí. Pravidla si tedy hlídají sami hráči podle zásady fair play. To znamená, že pokud některý z hráčů překročí některé z pravidel, sami hráči na hřišti si toto porušení pravidel nahlásí a situaci vyřeší.

Frisbee – turnaje

Možná je to až neuvěřitelné, ale frisbee se hraje i na celosvětové úrovni. Turnaje se pořádají po celé Americe i Evropě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies