Kdy je fruktóza příčinou nadváhy?
Německými vědci a pokusy na zvířatech bylo zjištěno, že fruktóza úzce souvisí s nadbytečnými kily. Fruktóza obsažená v ovoci nebezpečná není, ale slazené nápoje jsou na tom hůře.
Mnohé limonády jsou navíc bohatým zdrojem „éček”, které negativně ovlivňují stav vašeho organismu. Tělo však můžete zbavit všech škodlivých látek detoxikací.
Američtí výzkumníci o fruktóze
Studie amerických výzkumníků říká, že za posledních dvacet let stouplo v potravinářském průmyslu používání kukuřičného sirupu jako sladidla až o 1000%! Tím se výrazně zvýšil i počet obézních lidí.
Fruktóza ovlivňuje ukládání tuku
Podle expertů má fruktóza vliv na průběh výměny látkové v těle. Při nadměrné konzumaci nápojů slazených právě fruktózou rostou zásoby tělesného tuku, který se neumí odbourávat běžným způsobem.
Letní nápoj bez fruktózy
Připravte si nápoj léta zcela bez konzervačních látek a bez zrádné fruktózy.
Tady máte recept: Potřebujete 1 l vody, 500 g čerstvého ovoce dle chuti, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy a lžíci medu. Ovoce s medem rozmixujte, promíchejte s vodou a ihned podávejte.
Vyzkoušejte zeštíhlující minerální kúru
Diskuze