Golf - informace pro začátečníky

Láká vás golf, ale nevíte jak začít? Začátečníkům poradíme s výběrem golfového klubu, s možností využít trenéra a dozvíte se, o čem golf jako hra vlastně je.

Golfové hřiště se stromy v pozadí

Kde si můžete golf zahrát

V České republice již existují desítky golfových hřišť. Při výběru klubu porovnávejte ceny poplatků za vstup do areálu i za jednotlivé služby (půjčení holí, míčků, slevy za registraci apod.).
Pro začátečníky je vhodný spíše malý klub, mívají příjemnější až rodinnou atmosféru. Výhodou je, že tam nepotkáte žádné "nafoukance".

Členství v golfovém klubu

Abyste si zahrála, nemusíte se hned stát členem golfového klubu. Stačí zaplatit vstupní poplatky.

Zelená karta v golfu

Zelená karta je něco jako "golfový řidičák". Můžete s ní na všechna golfová hřiště a je vyústěním vaší spolupráce s trenérem. Pokud váš trenér vidí, že hru dobře zvládáte, vyzve vás ke složení zkoušky. Zkouška k získání zelené karty má část teoretickou a praktickou. Golf samozřejmě můžete hrát i bez zelené karty, ale jen na tzv. veřejných hřištích.

Kdo učí hrát golf

Každý areál golfu má své trenéry s pevně stanovenou taxou (ceny se pohybují od 350 do 500Kč za lekci). Před volbou trenéra dejte na vzájemné sympatie, u golfu je to hodně důležité. Golf je hodně o hlavě a pokud vás zaujme první hra, už nebudete chtít přestat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies