Gymnastika lahodí oku

Gymnastika je ryze ženský, oku lahodící sport. Poslední dobou je mnohem oblíbenější než klasická moderní gymnastika gymnastika estetická, která má volnější pravidla a je pojata spíše tanečně.
Žena na kladině předvádí gymnastický cvik

Moderní gymnastika

je sport, ve kterém dívky předvádí různé sestavy s náčíním (obruč, míč, švihadlo, stuha, kužele) nebo bez náčiní. Gymnastkám jsou některé prvky povinně určeny.

Moderní gymnastika a závody

Závody probíhají v halách s osmi až desetimetrovou výškou stropu. Skladba závodkyň, které soutěží jednotlivě, trvá obvykle jednu minutu. Soutěží se ve čtyřboji. Soubory gymnastek jsou pětičlenné, u juniorek šestičlenné. Nejvyšší možná známka je 10 bodů, u juniorek 9,8 bodů a u společných skladeb 20 bodů. Sestavy hodnotí odborná porota.

Estetická gymnastika

má na rozdíl od moderní gymnastiky mnohem volnější pravidla. Gymnastiky mohou více využít svou tvořivost a eleganci. Vystoupení je provázeno hudbou a má spíše taneční pojetí a nemá tak velké nároky na kloubní pohyblivost jako v případě moderní gymnastiky. Sestavy jsou delší, trvají minimálně 2 minuty.

Estetická gymnastika a její vznik

Estetická gymnastika vznikla ve Finsku a na světové soutěže se dostala teprve v roce 1997. Přesto se v ní utkalo více gymnastek než na MS v moderní gymnastice.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies