Historie golfu

Golf patří v současnosti mezi nejoblíbenější sporty a dávno není vyhrazen jen vyšším vrstvám. Víte ale, že v samých počátcích golfu lidé odpalovali kameny dřevěnými holemi?

Golfová hůl s míčkem v trávě

Historie golfu a golfových turnajů

Golf vznikl pravděpodobně ve Skotsku ve 14.století, kdy lidé odpalovali kameny dřevěnými holemi na určená místa. První golfová pravidla byla ustanovena až v roce 1754 , kdy se golf začal objevovat v britských koloniích po celém světě. Prvním velkým turnajem, který se zapsal do podvědomí golfistů, byl British Open Championship v roce 1860. Od roku 1895 se v USA hraje Us Open, jedna z nejvýznamnějších golfových soutěží. Na začátku 20.století vznikla Professional Golfer's Associations (PGA), pod jejíž záštitou vznikl profesionální golf. Nejvýznamnější turnaje se hrají na čtyři kola, jedno kolo trvá celý den.

Jak hraje golf

Golfová hřiště jsou buď devíti jamková, osmnácti jamková, nebo sedmadvaceti jamková a velmi často se na nich objevují přírodní překážky jako je voda, keře nebo jámy. Místo, kde se trénují dlouhé odpaly, se nazývá driving range.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies