Hledáme nové zaměstnání

Snižuje zaměstnavatel počty zaměstnanců a nebo jste nespokojeni se svou stávající prací? Najít si v dnešní době práci, ve které by byl člověk spokojený, je poměrně složité, zejména v době ekonomické krize. Nic není ovšem nemožné. Stačí vědět jak na to! Jak najít práci?

Žena píše do diáře

Zaměstnanost versus ekonomická krize

Najít si v dnešní době práci je poměrně složité, zejména v době ekonomické krize. Velké podniky zaměstnance spíše propouštějí, než aby přijímali. Ovšem najít si i v takové situaci práci není nemožné, stačí vědět jak na to!

5 rad, které vám pomohou při hledání nového zaměstnání

1. Napište strukturovaný životopis a vložte jej na webové stránky, které nabízejí práci. Vložení životopisu na stránky je zdarma. Víte, jak psát strukturovaný životopis

2. Rozhoďte sítě i mezi své kamarády a známé, kteří pracují v oboru, pro který máte nejvyšší kvalifikaci.

3. Sledujte nabídky úřadu práce, samozřejmě také nabídky internetových stránek, kde jste svůj životopis vložili.

4. Sledujte nabídky zaměstnání v novinách a časopisech. Pokud vás nějaká nabídka zaujala, ihned na ni reagujte (telefonicky, emailem, poštou)!

5. Nebojte se přihlásit do výběrového řízení na pozici dle své kvalifikace, věřte si!

sxc.huPomocník internet

Internet je v posledním desetiletí určitě největším technickým fenoménem. Je nabitý informacemi, které jsou staré stovky let nebo naopak jen pár vteřin. Jak je to ovšem s internetem a hledáním práce

Na internetu je tak velké množství nabídky práce, že nemůže nahradit žádné noviny či vývěšky úřadů práce. Samozřejmě to má i své stinné stránky. V tak velkém množství nabídek práce se můžete ztratit, když nevíte, jak se správně orientovat a dát o sobě vědět.

Práce na internetu – jak na to

Nejlepší je vsadit na kvalitu. Práci na internetu inzeruje kdekdo, proto vybírejte jen takové servery, o kterých víte, že mají dobrou pověst. My vřele doporučujeme potál www.projobs.cz. Tady máte možnost se zaregistrovat a pak už jen sledovat, jací zaměstnavatelé z vašeho regionu či celé republiky o vás mají zájem. Vyzkoušejte to a sami uvidíte. Dále dejte přednost těm, kde inzerují firmy nebo organizace, pro které byste rádi pracovali.

Chcete-li se ucházet o práci, musíte se umět dobře prezentovat. Opravdu kvalitní servery nabízejí nejen informace o pracovních místech, ale také rady, jak se o ně ucházet. Najdete na nich, jakým nejvhodnějším způsobem napsat svůj životopis i jak se co nejlépe o pracovní místo ucházet.

Když už budete rozhodnutí svůj životopis dát na internet, vybírejte si servery vyžadující registraci. Budete mít tak jistotu, že Vaše osobní údaje nebudou zneužity. Toto kritérium server projobs.cz plňuje, tady budou vaše údaje v bezpečí.

Nehledejte práci jen podle firem, ale i regionů. Firmy často zařazují své nabídky práce do regionů, ze kterých chtějí získat pracovníky. Když budete odpovídat na inzerát, nepoužívejte v přílohách žádné neobvyklé typy formátů, jelikož problematický formát přílohy může být důvodem, proč se personalista nebude Vaší nabídkou zabývat.

Nikdy neodesílejte svůj životopis hromadně více firmám, protože to nebudí důvěru u příjemce a může se stát, že Vaše nabídka bude považována za nevyžádanou poštu či spam.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies