Hněv

Hněv je přirozená lidská emoce a fyziologický stav, kdy se u člověka zvyšuje krevní tlak i napětí ve svalstvu. Hněv uvolňuje stresové hormony, které zrychlují tep a snižují imunitu. O hněvu přemýšlíme jen v negativních souvislostech.
Naštvaný muž v zeleném tričku

Ještě nedávno se pokládalo za zdravé, když člověk dal hněvu volný průběh. Ale opak je pravdou. Lidé, kteří jsou neustále s něčím nespokojení, vzteklý nebo rozhněvaní, podle vědeckých výzkumů trpí nemocemi všech druhů.


Hněv nutí lidi k přejídání, častému kouření a utápění se v alkoholu. Zvyšuje riziko srdečních chorob a je možné, že i rakoviny.


Podle odborníků hněv zabíjí. Psychika má hodně velký vliv na tělesné funkce. Lidské tělo reaguje na náhlou stresovou situaci tělesnými změnami. Srdce urychlí svojí činnost, cévy se musí roztáhnout tak, aby rychleji přiváděli krev do svalů. Pokud tedy člověk nebude dávat pozor na své emoce, může skončit v nemocnici, protože jeho srdce nezvládne tak častý a zvýšený průtok krve.


Není však zdravé hněv úplně potlačit, protože i při tom dochází ke zvýšení krevního tlaku nebo bolestem hlavy a zhoršení nálady. Nejlepším lékem na hněv je, naučit se co nejdříve uklidnit.

Nejstarší muž na světě

Nejstarší žijící muž na světě je Emiliano Mercado Del Toro (Puerto Rico), který se narodil 21. srpna 1891 v Cabo Rojo . Přesně 17. ledna 2005 měl 113 let a 149 dnů. Zažil a bojoval ve světové válce v roce 1918. Chcete se dožít tak dlouhého věku? Jedna z věcí, která vám pomůže je naučit se ovládat svůj hněv.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies