Hoď se do pohody s Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu je prastará japonská metoda, která používá doteky k vyladění životní energie organismu. Jako mnohé další východní nauky v sobě spojuje prastarou moudrost s ověřenou tisíciletou zkušeností.

Spokojená žena na louce plné květin

Původ učení

Podle starodávných spisů uchovávaných v archivech japonského císařského paláce bylo Jin Shin Jyutsu známo už před narozením Gauthama Bouddhy, Mojžíše nebo před vznikem Kodžiki (Kronika dávných příběhů z roku 712). Kolem roku 1900 toto učení vzkřísil japonský učenec Džiro Murai, narozený roku 1886 v Taiseimuře, v oblasti Ishikawa v Japonsku. Sám sebe vyléčil z život ohrožující nemoci a rozhodl se zasvětit zbytek života výzkumu a rozvoji Jin Shin Jyutsu. Jeho žačkou a posléze nástupkyní se stala Mary Burmeister, původem Japonka narozená roku 1918 v Seattlu v USA. 12 let byla Muraiho žačkou. Roku 1963, dva roky po jeho smrti, začala s předáváním a výukou Jin Shin Jyutsu. Mary zemřela roku 2008.

Princip Jin Shin Jyutsu

Metodu Jin Shin Jyutsu můžeme praktikovat sami na sobě, nebo se svěřit do rukou odborníka. Seance trvá přibližně hodinu a není založena ani na masáži, ani na procvičování svalů, ani na používání léků nebo jiných látek. Tato velmi jemná metoda používá pouze doteky prstů přes oblečení, kterými působí na dráhy energie v našem těle.

Jin Shin Jyutsu pracuje s teorií 26 bezpečnostních zámků energie umístěných na energetických drahách, které dodávají tělu životní energii. Když je jedna nebo několik drah zablokováno, může dojít k narušení dotyčné zóny a k energetické disharmonii. Pouhým přiložením rukou na jeden nebo několik zámků můžeme znovunalézt emoční, fyzickou i psychickou rovnováhu. Metoda Jin Shin Jyutsu je určena všem, od kojenců po seniory, nemocným i zdravým osobám.

Několik cvičení podle Jin Shin Jyutsu

1.      Položte jeden nebo několik prstů nebo dlaň pravé ruky na temeno hlavy. Jeden nebo několik prstů levé ruky vložte mezi obočí.

Účinek: revitalizuje hluboký oběh energie v těle, paměť a odstraňuje senilitu.

2.      Nechte stále pravou ruku na temeni a položte jeden nebo několik prstů levé ruky na špičku nosu.

Účinek: revitalizuje povrchový oběh v těle a reprodukční funkce.

3.      Pravá ruka je stále na temeni hlavy, jeden nebo několik prstů levé ruky přitlačte na hrudní kost mezi ňadra.

Účinek: revitalizuje energii dýchání (plíce) a pánevní oblast.

4.      Stále si pravou rukou přidržujte temeno a přitiskněte jeden nebo několik prstů levé ruky pod hrudní kost, do míst, kde se nachází žaludek.

Účinek: revitalizuje životní energii, její vzestupnou a sestupnou část.

5.      Setrváváme ve stejné pozici (pravá ruka na temeni) a položíme jeden nebo několik prstů levé ruky na stydkou kost.

Účinek: revitalizuje životní energii a posiluje páteř.

Mecca Jin shin Jyutsu

Mezinárodní výukové i praktické centrum této nauky sídlí v arizonském Scottsdale a založila ho samotná Mary Brumeister. Další významná střediska Jin Shin Jyutsu najdeme v Německu, Anglii, Francii, Nizozemí a Švýcarsku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies