Hokej - základní pravidla hokeje

Lední hokej patří k nejoblíbenějším a v České republice k nejúspěšnějším sportům. Nikdo dodnes neví, kdo tuhle týmovou hru vymyslel, ale jistě mu je hodně lidí, ať už samotných hráčů nebo fanoušků, vděčných.

Muži na ledě v hokejové výstroji hrající hokej

Hokej – počet hráčů

V hokeji hrají dvě družstva po pěti hráčích a jeden brankář.

Hokej – střídání

Hráči se mohou střídat buď během hry nebo při přerušení. Počet střídání není nijak omezen.

Hokej – doba utkání

Doba utkání v hokeji trvá 3 x 20 minut čistého času. Mezi jednotlivými třetinami jsou 15 – ti minutové přestávkySledujte aktuální kurzy na lední hokej na bet365. Po každé třetině si družstva mění strany.

Hokej – prodloužení

Pokud se hraje play off, což znamená, že musí být znám vítěz, prodlužuje se doba utkání o 10 minut čistého času s náhlým vítězstvím. V případě, že branka za tuto dobu nepadne, nastupují trestná střílení, která určí vítěze.

Hokej – hrací plocha

Hokej se hraje na bílém ledovém hřišti. Délka hřiště musí být minimálně 56 metrů a maximálně 61 metrů. Šířka hřiště je minimálně 26 metrů a maximálně 30 metrů. Rohy hokejového hřiště jsou zaobleny. Po celém obvodu jsou mantinely s ochranný sklem nebo hrazení.

Hokej – branky

Branky na hokej jsou umístěny uprostřed brankové čáry. Tyče jsou vysoké 1,22 metrů a vzdáleny od sebe 1,83 metrů. Každá branka musí být opatřena sítí a to z toho důvodu, aby se puk v ní zastavil.

Hokej – puk (kotouč)

Puk je vyroben z vulkanického kaučuku nebo jiného materiálu, který musí být schválen Mezinárodní federací ledního hokeje. Puk musí být vždy černé barvy. Průměr je 7,62 centimetrů, tloušťka 2,54 centimetrů a hmotnost se musí pohybovat mezi 156 až 170 gramy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 14 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies