Hořčice - všestranné koření
Kateřina Řehořová
09.06.2006
Máte rádi hořčici sladkou, ostrou nebo kořeněnou? Hořčice je zdravým a všestranným kořením. Chuťový základ spočívá v použití rozdílného semínka. Hořčice je ideálním doplňkem k sytým pokrmům.
Hořcice jako všestranné koření
Hořčice a její chuťový základ spočívá v použití rozdílného semínka. Surovinou je hořčičné semínko (může být žluté, ostré nebo extra ostré hnědé semínko).
Hořčičná mouka, která z něj vznikne, je míchána se solí, kořením a octem. Hořčice upravuje trávení tuků a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Hořčice je ideální k sytým pokrmům.
Hořčice - nahlédnutí do druhů
Hořčice kremžská
Obsahuje semínka hrubě mletá, je středně ostrá a hodně kořeněná. Hořčice kremžská bývá chutným doplňkem marinád. Je výborná ke zjemnění pokrmů.
Hořčice bavorská
Sladký druh hořčice. Vyrábí se z hrubě mletých žlutých či hnědých hořčičných semínek. Přislazuje se cukrem Hodí se k uzeninám a klobásám.
Estragonová hořčice
Sekaný estragon a hořčice tvoří chutnou směs zejména k ochucení kořeněných omáček. Je skvělým doplňkem k masu.
Středně ostrá hořčice
Hořčice středně ostrá je klasikou. Ostrost závisí na menším či větším množství hořčičných semínek. Obsahuje i sůl a ocet. Můžete ji užít prakticky ke všemu.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4
Diskuze