Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Houbová polévka - zasytí a dodá vitamíny

Začala houbová sezóna a k ní neodmyslitelně patří i chutná houbová jídla. Co takhle si po procházce z lesa uvařit vynikající houbovou polévku. Příprava je jednoduchá a nezabere ani moc času.

Plný talíř houbového guláše

Houbová polévka krok za krokem

Ingredience

  • 2 větší hrsti sušených hub nebo 400 g čerstvých tužších hub
  • 4 brambory
  • 1 l vody
  • 300 ml kysané smetany
  • 1 větší cibuli
  • máslo
  • sůl
  • kmín

Postup přípravy

Houby a cibuli nakrájejte a společně s kmínem osmahněte v hrnci na másle. Vše zalijte horkou vodou. Přidejte předem uvařené a na kostky nakrájené brambory. Vše zalijte kysanou smetanou a zahustěte máslovou jíškou.

Na závěr houbovou polévku dochuťte podle chuti.

Doba přípravy

40 minut

Množství

Pro 4 osoby

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.