Hubneme s přírodními prostředky

Existuje několik zdravotních důvodů proč se vyhnout nadváze a to i přesto, že ideál krásy žen je proměnlivá záležitost. V některých obdobích byly plnější ženy více žádoucí než ženy štíhlé. Proti nadváze lze účinně bojovat přírodními prostředky.

Žena vážící se na decimálce

Boj s nadváhou

V průmyslově vyspělých státech se nadváha stala opravdovou nemocí. Dokonce dá se říci, že jde o epidemii. Lidé trpící nadváhou snadněji podléhají onemocněním jako je onemocnění cév, kloubů, diabetes, křečové žíly, žlučníkové kameny, vzniká také riziko častějšího vzniku rakovinného bujení. K nadváze mají větší sklony ženy, jelikož v ženském těle se tuk snadněji ukládá. Pokud chceme snížit svou váhu, je třeba snížit přísun kalorií a zároveň zvýšit jejich výdej. Spojením zdravého stravování s dostatečnou fyzickou aktivitou nejen redukujeme váhu, ale získáme chuť a radost ze života.

Přírodní prostředky na hubnutí

Přírodní prostředky podporují hubnutí tím, že příznivě ovlivňují metabolismus, zvyšují spalování tuků, potlačují pocit hladu a chuť na sladká jídla, zvyšují energetický výdej. Tyto přírodní přípravky jsou k dispozici ve velkém množství, na trhu je mnoho druhů. Lze je zakoupit v lékárnách nebo v prodejnách se zdravou výživou.

Nejčastěji se používají bylinné čaje, které mají mírně projímavé účinky a jsou chutným doplňkem při snižování tělesné hmotnosti. Hubnutí podporuje také japonský zelený nefermentovaný čaj Sayonara a čínský červený čaj Hannasaki spalující tuky. Denní dávka čaje Hannasaki není omezena, při jeho popíjení se můžeme řídit vlastní potřebou a pocity.

Pokud nechcete pít čaje, nabízejí se přírodní prostředky v tabletách. Například  přírodní konjugovaná kyselina linolová (CLA), tablety obsahující jablečný ocet a chrom, tablety s vlákninou, rostlinným slizem a gumou z opuncie, přípravky obsahující mořské řasy. Výborným přírodním prostředkem na hubnutí je bezesporu sladkovodní řasa spirulina, působí také jako silný antioxidant.

Jaké potraviny jíst pokud trpím nadváhou?

Vhodnou potravinou, která pomáhá redukovat naše kilogramy je sója a sójové produkty. V sóji je obsažen cholin a inositol, přírodní látky mající schopnost regulovat hladinu cholesterolu. Zároveň brání usazování tuku v tukových buňkách, pomáhá nám tedy hubnout. Pomoci odstranit nadbytečné kilogramy pomohou také nízkokalorické grapefruity. Podle výzkumů urychlují látkovou přeměnu.

Velice vhodné je do jídelníčku zařadit potraviny s přírodním obsahem chromu, například celozrnné potraviny, švestky, kvasnice, ořechy a plody moře. Chrom udržuje v normálu hladinu krevního cukru. Metabolismus a odbourávání tukových polštářků podporují potraviny s vysokým obsahem draslíků jako jsou banány, meruňky, pomeranče, brambory, okurky a drůbež. Také přírodní vláknina podporuje boj s nadváhou, protože potraviny obsahující vlákninu dodávají objem, čímž vyvolají pocit nasycení a zároveň urychlují průchod stravy trávicím traktem.

Jaké nápoje pít pokud trpím nadváhou?

Při hubnutí je důležité mít dostatečný přísun tekutin, protože nedostatek vhodných nápojů brzdí spalovaní tukových zásob. Někdy je žízeň pociťována jako hlad, ve chvíli kdy hlad pocítíte, vypijte sklenici vody nebo neslazeného bylinného čaje. Vhodné a účinné je při shazování kilogramů popíjet stále poněkud neznámý zelený čaj. Ten podporuje uvolňování tukových zásob v organismu, tuky jsou spalovány namísto sacharidů. Aby byl zelený čaj účinný je třeba vypít nejméně 3 šálky během dne.

Při hubnutí je téměř nepostradatelný kopřivový čaj, má dobrý vliv na metabolismus a funkci slinivky břišní. Vyšší hmotnost může být způsobena také vodou zadrženou v organismu. Použitím kontryhele se vody zbavíme, ovšem čaj z kontryhele nelze pít dlouhodobě.

Oblíbeným přírodní prostředkem podporující hubnutí je kombucha. Jde o lehce fermentovaný čajový nápoj, obsahuje kvasinkové kultury, mléčné bakterie, enzymy, vitamíny a minerální látky. Doporučuje se pít kombuchu třikrát denně před jídlem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies