Hubněte ve spánku

Většina lidí se domnívá, že nadměrné množství spánku způsobuje obezitu. Kde je pravda? Opravdu nám se spánkem přibývají kila? Nebo je tomu právě naopak? Zbořte mýty, užívejte si kvalitního spánku.

Břicho omotané krejčovským metrem

Spánek versus tloušťka – pravda versus mýtus

Spousta lidí se domnívá, že nadměrné množství spánku podporuje tloustnutí. Je to jen další ze zažitých mýtů. Nové výzkumy totiž jasně ukazují, že je tomu přesně naopak. Mnohem větším rizikem v případě tloustnutí je nedostatečný spánek a unavený organismus.

Statistika říká o hubnutí

Za všechno mluví fakt, že nejvíce obézních lidí je mezi těmi, kteří spí méně než pět hodin denně. O něco málo méně je jich ve skupině lidí, kteří spí pět až šest hodin denně. Nejlépe však na tom jsou šťastlivci, kteří denně naspí sedm až osm hodin.

Jaký vliv má délka spánku na hubnutí

Je jasné, že na našem těle se výrazně odráží počet odespaných hodin. Samotný selský rozum nabízí vysvětlení, proč ke sklonu k obezitě dochází právě u nespavců. Tělo s nedostatečným přísunem spánku potřebuje ke správnému fungování nabrat mnohem více energie – z jídla.

Příčiny obezity

Jak je možné, že nespavci přibírají na váze?. Příčin je mnoho. Hlavním důvodem je ale výrazný pokles leptinu v těle.
Jedná se o hormon, který zvyšuje výdej energie. Špatným vlivem je také to, že stoupá naopak produkce hormonu, zvyšujícího chuť k jídlu.

Neváhejte a dopřávejte si dostatečnou porci spánku každý den. Odrazí se to i na Vaší porci na talíři.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies